Dirty Team 護士:最辛苦唔係工時長、冇得番屋企、唔夠裝備,係要對住一班當自己皇帝既病人

366 回覆
1506 Like 8 Dislike
你講嗰啲叫柒頭,唔係中産
呢啲根本就係獅子山精神嚟做sale嗰班最撚憎服務香港人,又無料又大支野。估唔到入到醫院都死性不改。
一路屌政府 一路去考政府工
憎人富貴厭人窮 自私垃圾魚蛋論
最識刻薄自己人
話肯罷工既醫護抵撚死 人地罷左咁耐冇人接力
成班freerider仲話光復香港
仲有堆移唔到民 屌人有能力移民走
中意香港啊 但唔係中意依班人囉
其實喺醫院可以反客為主
根本累人累物

btw屌你老母買乜撚嘢單 用埋曬啲蝗語
單呀
同意,所以班黑警唔應該有人工加同ot錢
咁明明一件唔啱嘅事都唔應該合理化佢姐
一人做多步識自律就唔會成日要人受氣啦
我明香港好多仆街都係當自己皇帝咁
不過你要人受完你氣 人地又發返落第二個到
最後啲氣咪又可能受返落自己到
大愛
如果expect forum係圍爐用
唔俾人講心諗嗰句既
真係唔應該存在

香土啱你
正面都打冷震
難聽少少就算係真心話都del comment
班藍絲的角度:
今時今日咁的服務態度點得架?
黑護咁高人工唔駛做呀
我入得嚟你就要serve 我架啦

住酒店咁款
封左你條on9 自己單機啦
你做lor
我都想講,公立醫院唔係酒店
養和果d就真係酒店啦.....

同埋,我想講你點對人,人點對你.....
試過有個前醫生,一入來就挑戰我專業,我一定黑口黑面對住佢。
但有d patient果頭近,或者食左藥,咁都理解ge......我都儘量會好聲好氣解釋。
真。
事後先報復。
但基層果d閪係,佢果個moment一定要拎到d野,同埋真係完全奉旨。
死撚開啦你
連登司令:留學生等於手足帶菌唔等於係仆街
成日笑鳩大陸醫鬧
死港燦九十九步笑一百步
一句行行企企講到人地一文不值咁
你老母 真係祝你全家族都中哂再入去isolation ward 評價下人地點做野
考政府工冇問題,唔係驚察就ok,同樣道理唔會話做ipo就係賣港

人格先係最大問題,憎人富貴厭人窮,批鬥公務員,老師,醫護,律師,下次到邊行
一個二個都係咁, 你媽我冇所謂,不過你要講啲論點討論下呀嘛冇意思㗎鬧完又走左去
其實醫院病房d 野食真係唔差
真心清淡得黎唔會難入口
同班警曱話人地消防打排球無野做一撚樣 到你呼吸心跳困難個一刻你就會發現人地值錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞