Dirty Team 護士:最辛苦唔係工時長、冇得番屋企、唔夠裝備,係要對住一班當自己皇帝既病人

366 回覆
1506 Like 8 Dislike
外國中真係死番外國啦

外國隨時唔比你入院
留名
諗起一班輕症比人困撚住就好笑
感冒咁比人困係間房到14日,坐監都話有放風時間

好返哂冇哂病徵都唔走得,係咁翻驗話你仲有病毒仲係陽性
唔講仲以為“dirty team”嘅人日日喺度急救推人入icu, ........成日扮SARS

原來係夠膽簽紙嘅就是試藥,唔夠膽就住十零廿日等檢驗為陰性, 醫院唔爆有鬼

開始頂唔順,而家先肯透露話啲人根本都喺入面行行企企
屌撚7班仆街啦,洗撚俾面佢地
又無人搵槍指住你逼你做,you are well paid for it
問題來了:本身唔自私、唔去旅行、唔去高危地方咪無事。自己爽完仲要人哋買單?

咪就係你依啲垃圾心態
搞到香港醫護人員咁辛苦囉 全世界都講緊stay home 你班仆街仲要去玩 食屎啦
醫護唔係服務業屌柒佢地啦
做飲食遲來左幾分鐘 都開始催
做渣車渣慢左都問候父母
做政府某部門日日都比支那人折磨

其實香港做野要受氣有幾奇
善用起底功能啦師兄
反話講到咁明顯
對住西病人,梗係用返西態度對付啦,唔洗俾面
咁放晒班友去你屋企暫住囉
現實係大把人真係咁諗 真係仲有好多人出街玩
確診完咪返屋企自我隔離囉, 你唔係以為而家淨係得幾百人喺醫院度帶菌呀, 講到明大把隱形帶菌者喺條街度行

繼續驗繼續入院睇下你最後搞冧嗰醫療系統
依個另一回事啦,但你做得份工就知道風險架啦,唔滿意咪出聲或者退出囉,又要做 做完又要屌成個怨婦咁
你都痴撚線
又換轉頭睇,你俾公立醫院個價咪收返公立醫院個服務,病人都係well paid姐,想要太上皇的享受又要去公立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞