Dirty Team 護士:最辛苦唔係工時長、冇得番屋企、唔夠裝備,係要對住一班當自己皇帝既病人

366 回覆
1506 Like 8 Dislike
香港人剩係識complaint complaint complaint
連登都好多呢一類 "留學生", 由佢哋嘅留言 就已經知道 一二.

不過某程度上都係家長嘅問題, 家教真係好緊要.
真, 太多呢啲自私仆街
其實個醫護投訴番病人咪一鳩樣
講來講去 都係 個病人好撚西

其實唔關佢自唔自私 ,係唱K 叫雞野番來
原理上 個病人合作, 個醫護根本WFC
呢個真
個個香港人都當自己大帝
你知道服侍自己嗰個人
連公司俾GEAR都要乞先有咁滯
佢都仲做 唔玩鳩你都唔係人喇 又唔怕你走既
有難處架...私家淨係請好樣既
做過服務業都知香港人係特別西特別仆街

佢講嘅就係道理你地d規例係要為佢改變嘅
呢D揾命搏,唔係玩架
我搵15000都已經搏緊命
利申auditor 日做18個鐘
睇住又比人話你黑醫黑護 跟住又搬南丁格爾誓言出泥追住你泥咬
仲做auditor, $15k, 趁後生轉行啦
其實點解要focus呢d人
佢當自己係皇帝, 唔係真係當佢係皇帝架
唔理佢咪得, 無得唔理就係管理層問題, 點解要前線自己同病人deal
支持醫護
3皮野 搵命博
不如做黑警啦 仲可以吊番你轉頭
好委屈 不過照奶
自己養到D人咁鳩屎係到怨
護士點止3萬呀
佢哋真係well paid for it
真正中產多數好注重教養,有錢唔等於中產,而家好多有錢的唔係中產
咩都唔識就收皮啦屌你老母
事實係 為兩餐咩都肯制
邊吊邊做 香港人不嬲係咁
你自己諗下,好返哂冇病徵但仲驗到病毒,仲應唔應該繼續霸床位住醫院
定開個渡假村比依班人住
岩呀岩呀
呢d野警察都做得啦
不如比警察做啦
Well paid就每人ot,房屋津貼,另有得資助,送仔女去外國讀書。well paid!? 你on9都唔駛衝出黎話俾人知。衛生署班姑娘就well paid!ha就係cut budget而設立既機構。
唔知之前邊個話人唔應該罷工呢
支持佢地今日罷工
拉晒d 病人去新屋嶺自生自滅
警察看住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞