Dirty Team 護士:最辛苦唔係工時長、冇得番屋企、唔夠裝備,係要對住一班當自己皇帝既病人

366 回覆
1506 Like 8 Dislike
係呀
所以大家都係垃圾
幾皮野人工仲想點
你有冇見過switch?
如果有嘅話有冇發現部機背面有吸氣孔,頂頭仲有個會吹風出嚟嘅排氣孔?
咁即係帶部switch入去玩幾乎100%肯定部switch會吸咗啲病毒入去
咁你走嘅時候消毒係唔係成部機拆開全部零件消毒?
如果唔係,部switch帶出社區就變成一部流動病毒吹風機

而家係住院唔係住酒店
防疫防到成個差不多先生咁不如唔好防啦
犀利 臭蟲論嘅另一種演繹方法
正解,最多比部電話佢用,出院前比返醫院包實拎去燒
你寫咁多都係得5毛, 慘過行行企企添啦
點解我呀媽都係dirty team但日日返屋企
利申:搬咗出去
班外國撚同班大陸佬黎香港搶公屋有乜撚分別 呢班撚樣唔係一樣有事就返黎搶醫療資源
香港地搵份4皮幾野你估咁易?人性不嬲自私架喇我都想佢地一路擺落去封關
確診
唔啱聽就話嗰個係5毛.... 一個point都講唔出
偽中產先係閪,真中產人超nice
You are well pay for it
唔鐘意就唔好做 而家無出糧比你 仲要係高薪
行行都辛苦架啦 有邊個打工係開住心打?
係公立醫院做得耐既人
應該都唔會對香港人有期望
睇下留言都知
唔係剩係乜鬼所謂廢老新移民先係咁
根本香港人本身都唔係高質
而係公立做都係捱打狀態
人地可以complain你 但你唔可以complain返佢
去到報警醫院d高層都係叫你"大事化小"
所以先會有院霸同sick leave王
Ha護士無ot 錢但
老實講要講生日蛋糕唔過份
去開養和,食鮑魚雞球煲仔飯,英式早餐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞