Dirty Team 護士:最辛苦唔係工時長、冇得番屋企、唔夠裝備,係要對住一班當自己皇帝既病人

366 回覆
1506 Like 8 Dislike
難d喎 將個確診帶菌者係醫院運返去隔離營?中間掂到幾多野 用多幾多人手 要多幾多保護衣
平時d藥邊個派 佢情況突然轉差點算 邊到俾氧氣 邊到搵人幫佢急救 邊到搵醫生 又送返佢入院?
仲好似話要定時抽血 邊個幫佢抽血
仲有點樣正常社交 係公眾地方打波食飯用廁所? 入面d 職員一日24小時n95?

困住係慘 但宜家冇事既人都要stay at home 禁聚冇社交,確診可以傳染個d 反而俾佢周圍走?
你老母生左你呢個雜種,同你老豆不育係兩回事黎,唔好拉埋黎講
黑護
Well你老母呀,就係你呢啲人咩都得得理所當然。
日日推人入icu係你自己ff
簽試藥係病人決定 又關醫護事
手術以外嘅野就行行企企
你唔好睇咁多電視啦
老老實實,你係醫護大撚哂
唔好作賤自己,低聲下氣照顧佢地
叫佢分下莊閒
係圍爐既話會有咁多互屌咩
邊句有影響你既言論自由啊
唔比人講心諗戈句 你d閱讀理解同香土水平一樣

我唔會話醫護抵死
針唔吉到肉唔知痛
你咪睇下幾時到影響到你既時候囉
不過你咁識諗 一定冇事既
我話行行企企嗰啲係畀你確診乜事都冇溫住
曬醫院等陰性嗰啲......初頭講到好似個個個肺白曬又要聞氧氣有要入ICU咁
你係邊度做?我每日去屌你老母 你係well paid咪撚駁
屌你老母 衝出黎比人Block
唔啱聽就話連登唔應該存在
窒鳩你又係到兜
on9
香港部份人係心態唔要得
係有幫襯先好
一句自己interpret咁多野兜兜兜 兜你老母咩
弱智真係弱智
我覺得佢係分開暴發戶同自己憑實力做上去嗰班姐 後者唔可以話佢好人 但起碼都會做足表面功夫
肯配合個 D 係知點做都中招,佢唔想
唔肯配合個 D 係覺得疫情唔會搵到佢
唔好意思,可唔可以入嚟幫手推一推
[5個月][整合]大家記唔記得今日係咩日子
https://lih.kg/1963297
思想簡單好事黎
你睇你幾happy仔
收皮啦屌你
咁唔疫情事,做公營醫療不嬲都係要對依班人架啦

調返轉佢強制住院,可以唔駛理佢喎,話知佢喺裡面發癲,佢唔配合又走唔到嘅
有幾難,搵架車送人去醫院講到依家d人確診左識瞬間移動咁去醫院咁
武肺有撚藥食,仲要係鳩等個班
落幾個醫生、護士都夠睇咁多人啦,鳩等觀察個班個個都有自理能力,非常時期洗撚跟比例配足護士比佢地
你係醫院,打個電話都驚嘈到人啦,唔好話呼吸新鮮空氣困佢地係渡假村隔離點都好過困佢係醫院啦

Btw,你鐘意咪慢慢困撚住班撚屌
佢有佢發脾氣,病發個班繼續嘈冇位入院
袁生繼續嘈冇床位,醫護繼續同班友玩情緒遊戲

反正都唔撚關我事我又唔係恐慌者,諗下復活節去邊到行山邊到玩算,你地慢慢一成不變
香港人大把係咁 自私仆街鍾意投訴 以為自己高高在上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞