LIHKG 箍牙集中討論區22

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
其實要等到五月中真係有啲唔想等,想襯呢排戴口罩又唔洗返工時間好就啲易啲約醫生搞掂晒啲前期工作

我個日打去聽個姑娘麻麻地可能係我黑仔啦咁~
你會搵黃x光箍?其實黃x光包剝牙方便好多真心吸引唔洗煩
你講完搞到我又想轉返去黃x光,唔想等胡x琳咁耐
會呀
我就係貪佢有得剝牙所以揀佢,唔駛特登再搵牙剝
見我想改善嘴突個醫生會主動話幫我落骨釘
同埋見姑娘印模印得唔好佢話自己幫我印多次
打錯,唔係印模,影相先啱
我都係咁啱有人cancel booking先有得sip位
打電話book個陣佢叫我留電話幫我排隊咋
我打咗兩次問期個姑娘都係要我留電話排隊,冇一個確實嘅日期比我,不過佢話應該四月中至尾就得又depends on有冇人放個期出嚟,呢排心思思想轉返去黃醫生度consult

巴打淨係consult黃醫生就去馬?介唔介意講黃醫生收你幾錢?知唔知道有冇得唔係「全餐」去consultation?⋯⋯唔好意思好多野問
我原先諗住淨係搵胡x琳,點知佢係咁postpone我個booking先搵第二個
我見黃醫生有人箍緊個feedback又幾好咪試下搵佢consult
上去搵佢淨係收consultation fee,佢都叫我考慮完先再決定照唔照x ray係咪搵佢箍,佢報價俾我係64k陶瓷,連骨釘同剝牙
我見佢個價錢合理又驚其他醫生唔知幾時先book到期就直接當日confirm
覺得呢個醫生好盡責
兩個幾鐘講解
咁箍牙要幾多錢
正式上李醫生既隱適美箍了,拉橡根真係有啲麻煩
我上次去黃醫生到,我諗係因為之前乜都冇照過,佢收左4000幾照左好多野,講解好詳細,但應該偏貴
姑娘有講如果之前有照過可以帶埋去比佢睇,咁可能就吾洗全餐
佢話實箍大約6-7萬到,不過我有兩隻智慧齒打橫生,要剝埋的話每隻6000到

我都想問下有冇其他係銅鑼灣嘅專科醫生介紹同幾錢到,另外邊到有得淨剝智慧齒又平
我都你一樣都係consult左胡醫生同黃醫生 最後都揀左黃醫生
幾日之後上箍 好緊張
佢報54k damon,ceramics加6k,仲平過波波報比我個價,不過波波係隱適美
我就係唔想一黎就全餐
可能因為我唔淨係consult一個醫生就confirm,想考慮清楚先x-ray同牙模唔想抌幾千蚊出嚟最後有冇用到⋯⋯

其實銅鑼灣出名個幾個牙醫可能太多人搵佢箍牙,所以漲價得幾勁,好似仲貴過中環萬年大廈個堆專科
https://youtu.be/SY-WHgzNgyo

俾大家參考下
樓主可以pin這個節目
其實揀陶瓷好定銀色粒粒好
想問下有無人箍過中環梁訓x?
陶瓷一定靚啲嘅冇咁覺眼,醫生話兩隻嘅效果係一樣,不過我返工唔駛對人又覺得冇咩所謂,所以應該會揀鐵粒粒
咁奇怪
即係佢唔俾你淨consult?
我之前都照過,影相連做模加consultation 收我3400
我下個月頭上箍
吾知有得淨consult但佢幫我照多左張,所以收多千幾
想問下正常每次換鐵線酸軟頭幾日
之後個兩星期會唔會時不時都有啲酸痛
好驚係蛀牙既痛
乜原來隱適美都要拉橡筋?
我上咗個幾月 中間有時都會痛 應該冇事
要啊
牙套本身可能唔夠力郁啲牙
尤其是係啲大牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞