LIHKG 箍牙集中討論區22

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
因為唔係fix死 附近係啲軟組織
拉開前面的牙骨/根
整疏晒佢
就有位
所以我地呢啲箍左幾個月既人
會越來越哨
之後排到咁上下 就收牙縫

網上睇片 大概係咁
我剝左三隻 箍左三四個月
隻牙已經拉左去個窿既位
見唔到個窿 但見到牙縫 依家收緊牙縫
剝完正常講野都唔會見到個窿
要突登擘大口先會見到
唔洗太擔心
咁都好Dthanks
我係驚講野多過外觀有問題

同埋點解你剝單數牙 唔會唔對稱咩
貴啦
唔會其實呢種好簡單 亦好普遍
剝咗小臼齒 將虎牙拉後 補返個剝牙窿
隻側門牙(縮後咗個隻)就可以拉返出嚟
隠適美43k 唔洗剝牙算唔算貴?
無知一問直接剝後縮果隻牙得唔得
同問,好似直接又快,反正隻牙本身就冇用開
醫生應該唔建議
剝一隻 成排牙其實會唔對稱
而且側門牙個面係平面,虎牙個面係弧面同埋大隻啲,繼續由佢係門牙隔離,外觀上都冇咁好
同埋啲牙生到咁係擁擠問題,點都要剝幾隻牙
絲打好pro
咁後縮果隻牙應該會用橡筋拉出黎先
而唔會上鐵線箍住?
要剝咗牙(臼齒),再拉後隻虎牙,先有位幫後縮隻牙痴釘仔同拉出嚟
用咩方法拉出嚟就個個醫生唔同
我剝完講野完全無影響喎
我見有啲人話會漏風 但我無尼個問題
可能因人而異啦
我天生少左隻牙 所以剝少一隻
想問仲有冇李醫生中介想去consult
李醫生會唔會覺得好奇怪突然咁多人搵佢箍牙

我都好想喺佢度箍,但李醫生建議我去專科度箍會secure啲,而我最後都決定專科醫生,希望李醫生可以遲啲幫我剝牙
想問下嘴突既巴絲
嘴突應該會令法令紋深,剝牙箍之後面瘦左,個咀又慢慢收左入去,條法令有冇更加深左?

我忽然擔心呢個問題,個嘴突左咁多年,啲皮膚扯到鬆哂,如果加深左條法令咪老左十年

同問,Thanks
本身有幾個專科心水,但之後打晒去諗住預約先知原來有一半專科都唔收二次矯齒

而家consult咗中環梁X莊幾滿意,啲姑娘好熱心又詳盡,上次去consultation講解咗成兩個鐘,但都打算等下個月去埋銅鑼灣胡X琳再confirm。本身黃X光都on my list,但我唔鍾意第一次consultation就要全餐,兼個姑娘西西地所以turndown咗~
兩個幾鐘 咁佢最後收幾錢
$800~

我見其他人正常都一個鐘多啲,個姑娘話如果有時間又上到黎比咗consultation fee叫我唔好嘥可以聽佢解釋得清楚啲,我見得閒又想學下野咪當上堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞