LIHKG 箍牙集中討論區22

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你地剝完牙之後有冇咩特別感覺

我今日剝完後第4日
日日24小時 下排剝左個位附近都勁牙痕
傷口埋得幾好 我自己都好小心
但真係痕到頂唔順
同埋個人好似成日好wing 少少發燒咁
剝牙都幾傷元氣
明白我聽日打去約先
我剝完都有啲唔係好精神嘅感覺跟住翻到屋企上zoom上上下瞓着左都唔知
係脷忍唔到有時會liu下個空位好彩都埋得好
我由打電話book consult個日到依加上個月先剝晒牙正式箍隔左差唔多一年
冇痕? 好驚自己痕係發炎

同埋你剝完後第幾日 敢用翻剝左個邊咬野
宜家仲未敢掂 怕整甩血塊
點解咁耐嘅我以為第一次consult完就好快剝牙然後上cool 唔知原來要正式搞咁耐
想請問下隱形箍要磨牙縫嘅話,唔太嚴重嘅case,普遍係磨幾多隻?thanks
我剝左牙第四日,勁麻煩啲野食渣落左去個窿到,食野唔知點解其他牙都好酸痛
跟住有一個窿隔離牙肉腫左 煩死
想問下大家第一次去睇牙醫consult大概要預幾多錢
想知自己係咪要箍牙
係咪冇得返屋企唸下先再決定嫁
專科大概$1000
連埋xray個d
Consult完緊係可以比你番去諗下再決定
如果最後想係佢度箍再打電話番去confirm
想問下你地剝完智慧齒等幾耐先上箍?
因為有啲人話要等幾個月生返埋啲牙肉先,唔係會走位?
我去普通科係300左右
咁就好了
有心唔怕遲 祝你搵到好牙醫
我都仲腫腫地
好似話係傷口癒合過程
第一次聽
唔關事架 你剝完即刻上都得
睇你頂唔頂到姐 通常隔一個禮拜 等個傷口好返少少就上得箍
30歲先COOL牙會唔會太遲? 之前窮撚無錢, 而家儲到個錢想做返

我都係30先cool,
依家32,差不多拆得。
我直頭有個位係腫到突左出黎 痛到癲
我上下排都磨7-8隻,而家都磨得7788,so far未試過食凍嘢敏感,其實連牙醫磨緊個陣都唔係好feel到
我要將門牙收入啲,牙醫話因為我啲牙排列比較似V形,所以啲大牙會箍開啲,變U形,再偷位收門牙
你係箍Invisalign嗎~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞