LIHKG 箍牙集中討論區22

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔好意思 無睇幾日唔記得左你系邊位牙醫?滾水淥腳。。
因為我自己confirm左開始箍比左錢箍普通科
不過仲幫男友揀緊 想搵專科比佢 所以2樣我都留意
謝謝你
你同我個case好似!但你啲牙本身齊唔齊?我齊但哨同門牙都大
Consult左兩個醫生 第一個就直接話好易姐收翻啲牙入去,係咁sell我隱適美
第二個醫生(依加箍緊呢個醫生),佢一開如已經叫我箍傳統,最多可以揀陶瓷粒粒,話真係真係好介意先箍隱式美因為哨牙嘴突case隱式美唔夠力拉,佢話就算我箍隱式美可以大部分時間隱式美,但要箍一排傳統埋尾都係上面剝兩隻,一面一隻睇情況洗唔洗剝
咁我都係箍左傳統,覺得第一間個醫生為左掙錢/方便啲,因為隱式美貴啲同自己戴箍為主
唔知開牙縫係咩
總共26000 一次過比 之後覆診吾洗比錢
分享黎避伏得唔得? 唔該哂 🙈
我都想幫男友約佢consult....但話肺炎疫情唔接新客。。。。。。
請問邊間呀 你系咩case? 簡單定複雜?
我在新東箍
唔係出名牙醫
普通科
我都覺箍左仲麻煩
我陶瓷 都係搵日返去問牙醫
我都係箍陶瓷 我個陣係洗完牙先上箍
btw 箍牙前我知自己有牙周病問題
我去左睇專科 要深層洗牙
穩定返個情況先去箍牙
我都係剝犬齒隔離個兩隻我上個月先剝完牙炸!未知要幾耐收有窿唔會好核突嘅 要e起排牙則邊睇先見到反正一年半載箍翻入去就靚
同埋哨都會建議傳統+骨釘
深層洗牙要唔要界開牙肉
佢話唔覆雜
有少少咀突
最主要係門牙大隻
斜左少少出黎
佢話可以唔脫都得,整番靚個圓
但脫左就將門牙收番入去
咀突情況更明顯改善
我同上面張相有啲似
頭先炒左碟鹹牛肉炒蛋 撈飯食都食到兩大碗
啲牙仲未發到力既巴絲可以try try
btw上下排分兩次箍好on9 我咁辛苦適應完第一次又開始痛
我決定一次過脫四隻
同時開波
就唔信有幾撚痛
可能到時係牙醫怕你食唔到野叫你分開兩次剝
利申2x2咁剝左四隻
我好撚慘 因為我啲牙太硬淨 剝1隻都搞好耐 分左4次剝
下點解既我兩次剝牙都半個鐘搞得掂
我都俾牙醫話過有牙周病
絲打專登去專科洗牙?
個問題唔係痛 係你之後食野好唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞