24歲想retake Dse 望一圓大學夢

482 回覆
774 Like 40 Dislike
支持
張五常都係24歲讀U
ching 加油
Lm
hea下hea下原來咁就20中了
做人好似冇咗團火 唔知為咩了
洗唔洗養兩老?
你入u之後做part time都得啦
補習社 或者你本行有無part time?
個人經歷

第一年考得16分,retake完有20分。但碌唔到入degree,反而入左Poly Jupas HD,GPA有高有低過,最後上返岸,而家畢埋業返緊工。

絕對唔會遲,你係有心讀既就考,天無絕人之路。
多謝鼓勵 仲搵緊條路點行
例如呢?
冇另一半?
屋企人應該今年50了 應該頂到10年嘅
我個行冇pt..
但有儲蓄 養自己就OK 俾埋家用就唔得了
巴打你好勁 我都知有d野係事與願違
我都相信一步一步黎或許會見到曙光
信我 上得連登叫人算把啦既人都係見自己差唔多歲數但生活渾渾噩噩,又唔抵得你咁有衝勁去向上流。

因為你既出現同之後既成功會變成佢地既exception, 令到佢地要再次面對自己一直逃避既現實:就係自己唔撚上進, 但係其實可以企番起身。

our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.

想做就做啦屌 諗咁閪多
咁講真屋企唔係問題就得
有無明確想讀u讀咩科
年紀就唔算大既
如果你chur d 有d科3年讀哂都得
不過每個sem都辛苦
我都想呀 dse 得21分 所以讀ou
想retake 拎多幾分入返8大
lingu bu都冇所謂
兩樣野有咩關係...
就係有另一半先唔想俾佢見到自己咁廢,鳩下鳩下又一年
如果你嗰陣已經盡晒力 我勸你唔好retake
retake真系考意志 覺得吾retake會好d
識人CE AL重retake一次
最後都冇Jupas offer
讀左兩年太空HD
最後升番Shitty

成26歲先grad
最後想講
讀左條路真係順啲
多啲野比你揀嫁

巴打加油
just try 絲打揸油
衰一次唔代表衰成世,你講得出都證明你想讀,你有恆心日日做卷做一年既就去考,唔好諗太多。

就算Touch wood最後唔得,你都只係浪費左一年,總好過你成世後悔無試過去考。

你而家愈諗得多就愈hesitate,如果你既目標對你將來人生係有好處,就唔好諗咁多,即刻去溫書。
西利 有錢途
細佬真係醒目仔來
好過做19行業兜兜轉轉
我都想呀 dse 得21分 所以讀ou
想retake 拎多幾分入返8大
lingu bu都冇所謂
自修sat考non ju好過
真心想讀大學可以一試
純粹為事業就讀PT DEGREE算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞