要人要錢要資源!線下文宣全港大行動 重建文宣網絡

5001 回覆
1107 Like 33 Dislike
我暫時樂觀既睇法係因中武肺令全世界7成國家都討厭支共,再經濟制裁佢,限制旅遊業務,逼KLLCH低頭!再繼而打救香港。。。。

負皮諗法係抗疫完畢,大家口屌完支那國,但係口裏說不,身體卻很誠實咁繼續奶支那人屎眼

邊個會咁有骨氣唔賺支那啲臭錢
D政棍表態話憎中共係做下姿態架姐
當然某程度上都反映緊民間嘅意見
但中共嘅洗白機器一開 好多外國人都信
同埋外國D人本身都唔太理政治
最後都會繼續奶我覺得 人民幣太香
等天滅中共都唔知等到幾時
等天滅中共都唔知等到幾時
中共無咩機會由內部瓦解
愚民政策太勁
對內部嘅監控力度太勁
樹立嘅民族主義令佢地有咩唔對路就spin哂出去
最重要係咩 班撚樣真係話殺你就殺你
你睇下武漢成班揸步槍走黎走去
你抗咩疫抗到要揸槍先
咁講其實真係絕望。。。。。。。。。。。。

當然我唔會放棄,但係。。。。。。。。。
中共短期內未必有倒台嘅機會
唔代表香港無成功嘅可能性
有人話香港會用新疆個套我係唔認同
中國都要擺門扮到自己愈黎愈開明
我唔太信中國會係香港大規劃咁殺人鎖哂我地
依家依套制度我地係有能力都有可能可以靠我地呢代人嘅手去保住
甚至行前多步去雙普選
我都唔會放棄㗎
蘇聯都得解得體
我唔信中共唔會滅亡
制度內抗爭點睇
制度內抗爭係必需
我唔明點解D人講到全部野都可以一步登天
你霸咗個制度入面一定嘅席位 你嘅bargaining power先會升
做A +10分
做B+ 10分
做C+ 10分
要咁樣一路加上去
D人話個制度係無用 我地去入個制度姐係認同個制度
無撚logic
咁我出世窮閪要打工賺錢開飯 個制度夠無撚用啦
咁我係咪認同我生出黎就做奴隸 要幫資本家賺錢
我唔撚打工賺錢連上流機會都無呀屌你
英雄所見略同!唔係屌白兵,不過我有時唔明佢依類人點解成日笑人制度內抗爭?如果唔從制度裏面入手又點樣打番依個政權?雖然極權政府會不斷打壓,如果你咁抗拒制度內抗爭,不如真係搞支革命軍用武力推翻依個政府?
你哋講啲嘢太pro啦
完全搭唔到到嗲
D人都九唔搭八
你問撚咗觀音街頭抗爭一定贏?制度抗爭會輸?
慢慢大下大下就會有自己一套邏輯架喇
所以佢哋咁講係完全違背兄弟爬山!
可能佢foresee 啲嘢準,但係每次佢笑親人哋制度內抗爭我就好撚嬲
了解多啲對你第時有幫助啊!話晒你都係香港未來既主人翁!
你唔係咩

沖完涼先 追番你地嘅對話
睇吓可唔可以講到啲嘢
我都希望可以成為對社會有貢獻既人,最想香港人有番以前既人情味!守望相助!
我都差唔多訓!你打完我哋聽日繼續
I mean comment 打完comment
如果所有感染疫情嘅國家
一齊向中共攞賠償 有冇機會支爆

覺得 明槍易擋 暗箭難防
如果中共大規劃咁殺人鎖哂我地
一定會受到世界指責

但係佢係溫水煮蛙
中共陰啲陰啲 咁侵害我地
如果唔係淋病咁冇腦
我地都未知完來中共侵害得咁嚴重
世界都唔會咁留意依件事

淋病真係站在前線呀
制度抗爭係要做嘅
改善制度梗係要加入
有權力先可以改變制度
得把口係冇用嘅
連第一步都唔做 做咩都唔會成功
不過真係要毋忘初心 唔好比制度同化

千祈唔好似
雨革時有人話加入做popo
去改善風氣 做卧底
而家都唔見咗影呀

打完好眼訓
都唔知自己打咗d咩
打到1999
我決定放棄 食花生
等你地討論
冇為獻醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞