[工程屍]2020準見習工程師搵工情報&失業調查(22)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
其實間公司唔驚啲ge鳩做做錯要蝕錢咩?
工廈interview真係連去都廢事, 唔好浪費時間
所以fg 最緊要識自學同fact check,唔好覺得trainee 真係有人train 你
學 project management 前先要學 self management
全部顧問都有買保險頂一頂

同埋鑊到差唔多時候啲囉味出哂黎就會有好多人衝出黎屌鬼
呢間閪公司伏到你仆街,講左好多年都仲有班on9仔想入去做 利申已轉正苦Wfh 緊 狗燈班友仲繼續日日返工,連CLP 都有得WFH 既時候
有無巴打本身唔係讀BS
補番個master做番BS個行
兩皮3正呀
Epd好似無AE嫁喎
我唔知。我覺得入政府都好過做私人
冇得 online apply 好撚廢
上咗岸就曬少陣命啦
講到好似人人都有得揀咁
你同係咁叫人轉行有咩分別
報左GE 一路都未有消息
BS
I mean 如果同時兩電同E 記offer 既人 如果得返狗燈揀既話就預左之後轉工/轉行
係啦 寫到明會行env scheme
到時你落泥水坑同班小強一齊,隔離師奶經過指住你同個仔講要讀好d 書,你就會明
Aco ae 應該分開la,畢竟aco 係逐個candidate 上公司in, 用多d 時間
呢個俾個阿婆都識揀啦
其實想入狗燈係因為貪佢呢期project夠多
Training嗰陣會儲多啲經驗咁解
我自己唔會嘅話點辛苦嘅

不過有得俾我做先算啦
我自己唔會怕辛苦嘅*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞