PDQ經理人“細包”被公開批鬥 , 大家點睇 (4)

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
呢個我一開波覺得泥馬似係要諷刺fu9
你覺得我用cosplay佬呢個term令你hard feeling呀嘛
好,咪轉cosplay妹妹囉
然後繼續串佢同sigma挑機既柒事
我明呢樣野 但係佢條片批評sigma嘅就係你講緊嗰點
當佢批評人做呢樣野 我覺得佢自己都應該要做好d先
因為去到後尾sigma同ffy打都已經唔只在於細包單野度
如果一世剩係討論細包單野 咁寶兒/夢兒/bella呢D受害者永遠唔會有人幫到佢地出聲架
我諗泥馬唔係打cosplay佬打得細力
而係打到無癮啦
因為正如上面我地一路都講
fu9次次都係個三幅被
講完D所謂理論 -> 俾人反擊 -> 出黎講自己唔care人地點睇/自己打不死
-> 都係好撚care再出黎講理論 -> 再俾人反擊......

泥馬都係簡單講句佢痴左線就算
再打都係一樣效果姐
其實真係
呢單野係越發越大,牽涉既人越黎越多
真係要全部講哂既話都唔簡單
而且講漏一邊又會有位俾人入

另外單純個人睇法
Sigma可能本身無打算去理細包同電子雞既事
只係佢地9up提出女權同物化論做擋箭牌
先忍唔住出片講邏輯道理,以正視聽
只針對呢一點評論,其餘既野佢都唔prefer講太多
之前出完大亨小傳影評諷刺完fu9,佢都打算完左場討論佢
咁都一樣效果......
即一句痴線generalize
其實唔知情嘅觀眾係唔知佢有幾痴線
例如佢直接話Sigma 有小小位做得唔好
定佢依家用成段講Sigma
效果會唔會一樣先?
sigma本身冇將範圍擴大
反而係ffy係咁搵quote d女權主義者involve埋黎
不過我諗sigma如果醒應該唔會點回應泥馬條片
因為大家針對嘅野開始有D唔同
sigma針對嘅擺明係嗰班女利用女權terms去搞彎個市場
所針對嘅已經唔係細包定某某人 佢連嗰班同電子妓對立嘅女都幫埋口
但泥馬就想將成件事回歸原點做電子妓vs細包單野
大家雞同鴨講變左
你都有道理既
不過當下我睇片個陣
感覺上要講fu9既野都講到都七七八八

其實要做絕對既中立都好難
泥馬可能都係想平衡個戰局,做返個講波佬
所以都有種想每邊各大五十大板既feel
不過呢壇野黎講,要企中立都幾19下
我都想提出呢一點
大家針對黎評論既部分唔一樣
我諗sigma係聰明人
佢自己都一早打算唔再係呢件事上面,再作太多評論
反而要睇下fu9會唔會自作多情
以前泥馬幫緊佢,佢又想開sigma波發多次癲
而且泥馬明顯唔識電競嘢
藝人同戰隊嘅經理
雖然個名一樣
但做嘅嘢係好撚唔同
冇理由將兩樣一齊比(我第一下真係比佢fake左 覺得: 好似係喎 經理比人炒 關藝人咩事)
然後泥馬做嘅嘢就係屈人地屈人
Sorry 睇完泥馬條片 我都想問
其實點解細包比人炒左 下面隊pdq都會解散埋?
唔識電競既發展
我第一下都好似有少少認同佢
覺得D人集火搞細包呢個經理人姐,個戰隊解散第二件事黎
不過認真一諗,其實完全有關係之餘
D戰隊既女本身都俾人攻擊緊
呢個真係冇人知 但係肥馬有引自己d兵去搞pdq d女
因為有d pdq女唔介意比細包玩二選一 肥馬同佢班兵覺得班女係雞比人玩都冇所謂
唔跳有冇關係
其實經理對一隊戰隊係好重要
基本上衣食住行 合約 約人比賽都係佢地負責

不過講到尾 應該都係老闆一直想解散
今次女權撚就比左個好好嘅契機
Sigma ig有個story
話等佢養埋傷先
唔係真係想開波掛
我諗應該係D牙個條戰線
fu9個邊佢之前已經話左諗住完
咁真係好撚可惜
想睇戰神vs講波佬
算啦
泥馬又唔係要針鳩sigma
講到底佢只係想好好地做返個講波佬
況且佢自己都認同Sigma既理論
只係持平D提醒sigma開頭提漏野姐
真 我記得係bella講經理人都冇左班女戰隊前路都唔知點既
之後真係解散埋 sigma先講呢D野
sigma幫寶兒/夢兒/bella呢D比電子妓女軍團迫害既受害者出聲
呢獲sigma真心慘 病左仲比人屈
特別提提最後泥馬果度咩幫WIN果邊可以理益最大化好有誤導性
明明sigma講果時係 全部人睇法都係偏哂3隻雞果邊 講完成件事仲清楚左
先成班人覺得3隻雞問題仲大過細胞單野 點算誤導呢?
我同意係泥馬係想持平D
但事實上係偏左班雞對sigma唔公平
後面困PART感想仲有少少誤導成份
泥馬太想企係中間位
保持可以各大五十大板既權利
但一個唔小心既話
班電子雞會當佢係同路人
然後就無形中變成幫兇

最好笑係fu9岩先story先話做泥馬fans
完全係種死亡之吻黎
點解可以開到4
sigma好似話割盲腸姐

btw sigma本身應該覺得細包單野其實已經完左
係fu9死唔斷氣要追擊
佢先係咁意出下手教訓下呢條弱智雞
佢本人亦多次強調過,佢都覺得細包拎d女擺上檯玩二揀一係唔尊重
但而家最大問題係,幾個所謂「受害人」又要做雞
又要衝出黎講女權、物化黎攞貞節牌坊
我覺得大家可以IG PM泥馬提提一D冇講既細節位 美化左班雞
同時又公平到枉過正
5都就黎啦
主要係班電子雞on9
明明單野就黎沉
佢地又硬係要撥返起把火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞