李傲然 【回應網民:你做咩唔初選!】

252 回覆
90 Like 67 Dislike
協調好 分好贓
大家夾埋最後出26張名單咪好好睇睇
係要人含
理論上好過35+白頭佬
佢係真拒絕就唔洗打咁大篇野同泛民講仲有時間要傾啦

我知道大家會有不同的意見,希望大家可以一同思考一下,在有限的時間,如何找到我們的前途
將唔初選嘅理由講哂出嚟, 選民自會判斷。
但係個理由請唔好咁空泛, 例如'唔公平'
點唔公平? 點樣會公平?
List哂出嚟+講邊邊唔ok
準備出選嘅人係有責任束成初選
唔初選但又提唔出一個令選民認同嘅理由就唔投佢 (記住係選民認同嘅理由, 唔係出選人認同嘅理由)
最後, 唔好用拖字訣話唔夠時間得到共識所以唔初選。
你咁講等如唔洗初選啦!
咩係初選? 點解要初選?
請支持聯署,逼班政客同意初選

【行動Post】聯署:立會要初選, 「三不投」聯署
https://lih.kg/1934061

毓民新任童子黎
又一分化撚
泛民比唔到信心市民一齊反抗就走啦
但e加問題就係個個區都出咁多人選,根本無可能配票成功,最後咪又出現泛民本土多票但少議席
依家係講緊包底俾一席素人,其他席位初選,如果素人認為自己支持者多過泛民支持者未免太天真
冇資源唔係咁易
呢度唔少連登仔撚泛民撚上腦

而家話會初選既係連登以前屌到開花既戴妖、白鴿同律師黨
而初選果陣佢地都話考慮埋素人可能知名度唔高對素人唔fair所以想傾到個好既機制出嚟大家都受, 咁咪傾到得為止, 反正仲有時間
而呢位我都唔知佢係邊位既素人反而係我行我素話要自己選, 打死唔協調
想問下, 我選佢出嚟, 係咪又要abide with佢反泛民既路線先?
好老實講 唔想投泛民係因為往積不佳
有啲素人啱啱上位,又唔係多功積又欠缺個人政治論述,區選同立會唔同,老實講會擔心選咗變第二個湯家驊
選舉不嬲都講資源你睇trump放幾多錢落選舉廣告就知,冇得鬧唔公平
但香港素人好彩在普遍香港人對泛民印象不佳,你杯葛初選反而錯過機會,因為真係唔少人會睇結果做大區撚而含淚投

利申有本土實投本土,但要認清事實,初選係有必要,有漏洞你咪提出方法改而唔係全盤否定
我睇載妖篇野話泛民兩大黨都話初選失敗就一定唔選
你要贏26席就最好出26條飛
玩棄選其實以極限配票角度係唔實際
所以先要初選
唉 咁唔洗投都知輸硬
你可以試下響素人角度諗下
面對一個區議會有百幾席 但又唔做承諾嘅大黨
會唔會一個理由都諗唔到?
舉行一個初選公投
所以有表示會唔會跟初選結果去投票
如果大比數會
你估呢班撚樣敢唔敢唔加入
舉行一個初選公投
所有人表示會唔會跟初選結果去投票
如果大比數會
你估呢班撚樣敢唔敢唔加入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞