李傲然 【回應網民:你做咩唔初選!】

252 回覆
90 Like 67 Dislike
大家都要比意見
依家好似係本土/素人唔想初選多啲
眾志係兩者之間
不過區選都DQ 唔多信立會唔會
唔洗咁多道理,反正全部都係食人血饅頭
如果因為鬼打鬼地區直選都無一半,全部可以切腹謝罪
首先要有錢
可能300幾個區議員每人夾少少??
屆屆都大局為重唔係梁天琦坐緊監而deadbody贏咗一定日日都話佢益保皇

講咗好耐啦,依家冇人欠泛民,泛民唔肯讓步嘅,你唔好怪人攬炒,香港畀你攬炒咗廿年仲好意思唔低頭?2020啦仲2016啊你估?
其他唔講,之鋒哥DQ硬
先唔好理馮檢基係咩料 但之前補選果次搞初選 記得馮檢基點樣比泛民大黨搞就會好令人卻步
請支持聯署,逼班政客同意初選

【行動Post】聯署:立會要初選, 「三不投」聯署
https://lih.kg/1934061
咁計泛民最多木馬啦,匯點成班已經係冚家產
唔講道理講咩
藍絲先唔講道理
個次又真係太肉酸,Plan B都唔俾人做
實搵到幾個肯配合嘅,總之初選大台格硬起咗佢先,到時唔肯join嘅理得你邊派全部杯葛
正正係唔信
初選就最撚公道
嗰機制點樣做到最可靠可以傾
但唔信唔係唔參加初選理由

如果問題係唔信
咁係怕邊個位會毁約
上面講咗初選機制
如果係選舉後既事
Sorry哩個係選民既判斷

協調、初選重來都係‘大局為重’,ie踢走保皇為最高目標
咁點?
如果用道義角度出發
香港緊要啲定民主黨對佢栽培緊要啲?
沉默是罪 退黨保平安
例如呢
其實立會啲投票我都覺得插過我好多刀
不過唔講啦 唔想做分化撚
佢嘅plan b會贏
咁痴眾志既梁凱晴係泛民定本土?
個制度傾好再講
唔係咩機制都得
老果班就一定係
你話後生還好,但有啲老嘢仲死咬住自己個位為一切
係素人
其實樓上有人提議用返比例代表制攪初選最好,呢個制度原意就係比小政黨玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞