李傲然 【回應網民:你做咩唔初選!】

252 回覆
90 Like 67 Dislike
咁咪初選
邊個贏咗咪配票

既然追求民主
點解唔係選舉選出嚟
而係事前希望靠各種壓力迫人唔出選
然後迫對方支持者投自己?
咁叫民主?

你講哩啲廢話
一個point都冇
泛民既素人?本土既素人?
今屆立會 邊個敢講入到就攬炒 我就投佢
完全唔洗考慮
你咩logic
大家跟本唔洗理幫人點討論,只係最少要地區直選過半
個個都係食人血饅頭,有咩實事做到? 所以鬼打鬼就唔該全部切腹
同意
其實素人就算當選左,佢哋個能力都可能有比較
同埋立會你做過少少已經會影響好大

我哋站係監察選民角度,只要選出黎唔會好似老野咁彈出彈入同做公仔已經ok

最重要都係過半比例姐
選嗰幾個人
可以容許較大誤差

加埋最後要求出選人數比例 要 跟番投票支持率 調整既話
本土派唔會蝕底
首先唔信係應該傾到信,而唔係直接唔做,民主黨已經主動話要搞初選,民意亦表明要初選,你係應該傾掂佢諗到點樣可以互信,
後面仲要講咩輸左會唔服,咩發展基礎,係唔係要界票輸左先服輸,而家仲掛住發展,今次輸左仲有得比你發展?
唔該唔好仲掛住利益啦。
笑左
如果為左個人利益既 麻煩收一收皮,香港人唔撚會選呢種人。

香港人既一票,要投係為香港付出既人身上。
參選人願意捐部分糧,會係其中一個表達方式去展現為香港而非個人利益。
咁點為之鳩搞呢?
嗰機制點先夠公平係可以傾

但唔係學佢咁一開頭就拒絕
個制度都未傾好就話最公道
有啲武斷。。。
呢個要佢先知
利申不投老鴿
希望素人協調好 唔好互界
原則上有乜野公道過選民決定?
唔通關埋門傾名單就叫公道?

至於技術細節
哩一方面係可以研究
唔做初選唔投

民主選舉 但資源唔同就唔初選 真係on99
戴教授同區軒話傾緊
老燒又話諗到點做

依家要盡力做登記
過埋先算啦
冇初選我唔會投
連署facebook專頁:
fb.me/legcopetition

呼籲香港選民,於2020年立法會選舉,不投票給以下三種參選人:
(1)反對舉行初選/協調的,不投!
(2)有初選/協調機制但不參與的,不投!
(3)初選落選後不肯退選或協調組隊的,不投!

請支持聯署:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf--3WrL03pxfJALAgIAMIarSqyBNrbfTYFVZaxafm8wmt23Q/viewform?usp=sf_link
而家佢咪叫泛民出黎初選囉
事前迫人唔出選你點睇出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞