我唔L想再見到咁L多人傾家蕩產 你班PK 咪L再玩margin+option 好嗎?

285 回覆
323 Like 20 Dislike
食魚蛋都可以死人

應該教育大家各仲工俱既特性
風險有幾多
同埋自己既承受能力
唔係一刀切咩都唔好掂
樓主何必咁好心想去救d貪心嘅人,你可以講你嘅thoery,講完佢地唔聽就由佢地去死,佢地要死,唔俾佢地死係違反天意,本身貪心嘅人係應該受到懲罰,有懲罰,下次先會學精
咁樣李嘉誠先有資格講嘢
1-2 月連燈知係有事 咁美股仲識升
佢地就講 個講係大戶操作 基本面得啖笑
睇圖好過啦 唔係吹水 你搵返d 舊po 睇佢地真係咁講
預先warning 就笑鳩你唔中 事後講返話你馬後炮
連燈班友已經無撚得救
好文!推
日本免費素材呀
牛熊過
你冇責任去教育佢地
同埋都要睇返個別股份 有啲仲係偏高有啲就嚴重超賣 每隻獨立情況都唔同
多謝你為巿場貢獻liquidity
係呀 所以我本來一月尾諗住出po warn佢地避險
最後都del晒唔出 淨係係tg谷po
叫左你讀書架啦
投資新手領教!謝謝巴打!
咁係risk management問題,唔係option問題
你話睇債息倒掛去沽真係未必咁有用
但俾你減下倉都冇乜大傷害

但係如果嚟聽樓主講係債息差3%或以上嘅時候買貨就真係冇死
當然,最好就平均買入啦
算啦,好像hsbc咁d人早便是咁吾知死在56便開始是咁買

我在美股討論post都不斷咁買put搵錢仲po埋 d Position出來,

都仲見到d好多人都仲吾知死是咁想buy the dip,之後便bye bye
哇,有排都未 3%wo,即係有排跌?
lm
邊度有有interest rate spread 同US index overlap 既圖
多謝樓主咁有心分享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞