電腦椅有無推介(4)

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
有冇leap v2 headrest賣?
85新,其實正常坐用唔用到2 年?
同埋d布污糟係d塵定上手使用污跡?
都諗緊買唔買好,但差唔價錢全新又無乜選擇
poft係咪好易壞?
我都想買 1200係灰色仲要唔知襟唔襟用有幾新淨
Leap 係咪steelcase 張leap
我覺得接受到坐到3/5年都算係咁,始終個價錢平人地咁多,點都好過我依家張幾十蚊摺凳

唔知budget 3-5k會唔會仲有咩推介?
自己Prefer一手同埋最好唔係網面怕好難清潔
睇過Leap好似幾好不過貴好多
琴日清風街買左leap v2

今日收工返黎一坐 好坐到可以訓著

教深淺同椅背攤係到睇片又係一流
新淨清潔好? 同多唔多貨 我怕咁遠水路去到買唔到

呢一張$4000買唔買得過?
同問。同埋想問下leap v2 同Haworth zody分別大唔大
大家覺得電腦椅同依家嗰啲「電競椅」比,邊種好坐啲
leap 二手最大鑊位都係中軸有虛位
個人好似波混咁郁
買果時好多人都係試挨後同烏前,無試過將個重心放中間所以miss左
電競椅 = 垃圾中的垃圾,講完

你首先要明白跑車椅的設計唔係令你舒服,係要減少你身體的擺動,所以會包住你

一張好的工作椅應該係設計成你「前傾」(打字時) / 者挨後(睇芒時),腰同腳有好的支撐, 另外材質亦要通爽唔好令皮膚過熱出汗

電競根本係反工作目的而行,坐又唔好坐,你身體想伸展下都唔得包實晒,料又焗又熱,熱少少出汗就痴立立。

用電競椅黎做野簡真係 on 9 中的 XO 。你睇專業的電腦椅,aeron / embody 係點設計,同埋佢地都係無頭support,因為佢唔係一張sofa,佢真係設計比你做野,個頭一有野頂,你就伸展唔到你條腰同頸

你問我的話,電腦工作整係得 aeron 同 embody ,leap 可以選,其他無討論的價值同空間,反正都係垃圾
你打多左個0?
呢張咩櫈黎?
之前上過人地office 坐過一次
好舒服
Herman Miller Aeron
有利用咩方法清潔,清潔得乾唔乾淨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞