電腦椅有無推介(4)

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
好彩Steelcase同Okamura showroom嘅Staff都好好態度,我帶埋個Fd上去都招呼得好好
Freemxx 出咗張設計好似Contessa,都要4k尾!
有冇巴打試過?
Ikea 啲人造皮坐得耐好易甩,長開冷氣都係咁
依張真牛皮黎,pu皮就完全唔考慮啦
係真皮都好啲,不過坐得耐都會焗
我覺得如果有時想一隻腳擺上椅啊 q腳啊 用D奇怪方法坐既話Leap好D
坐aeron咁做係銀到仆街 一定要坐得好正確
皮好焗㗎,唔係長開冷氣唔好亂嚟
承托: leap 同aeron有得較腰高低, 整體邊個好承托都好睇人
清爽 aeron > embody >> leap
casual 坐姿 leap >> embody =aeron
靜 aeron >= embody >>> leap
手柄 leap > embody = aeron

舒服程度見仁見智
最緊要自己試過
esportsomg
爬過哂文,發現大圍講果幾張leap 2, embody, 都遠遠遠貴過ikea,不過就愈睇愈心動
因為你冇買leap
貴小小唔怕喎 坐多幾日都賺撚返晒
其實試嗰陣真係覺得leap同gesture好舒服,又平過Contessa II。
但真係太熱,上去坐咗十分鐘左右我同我個fd都開始出汗
True,一張坐到十年八年都值回票價,同埋健康無價。坐衰咗條腰第時睇醫生都唔止一萬幾千
都係,好奇一問,你地買咁貴既設備,平時用電腦係for工作,定係個人娛樂?
做嘢要長對電腦,想買張好啲等自己做得開心同舒服啲
同埋有朋友有曬Leap Contessa 同Aeron喺公司,張張都坐咗十年都仲好穩陣,所以自己都買張當長線投資
有時覺得有啲矛盾,坐本身就係一樣唔健康,但貴一貴買張人體工學櫈,無理由唔坐耐啲架,有啲類似而家手提電話個黃芒護眼mode
我做野都係10成時間用電腦,都係依兩個月WFH先叫做係屋企用自己野,如果之後正常返工作就會坐返office 啲鳩櫈
所以啲公司出埋Height adjustable desk俾你企下坐下咁做嘢
我屌
我自己就覺得如果喺屋企都會對電腦娛樂定工作都好,有張好啲嘅凳坐都幾好嘅。
坐過好凳係返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞