電腦椅有無推介(4)

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
張1.5應該係plus黎
有得較腰乘托硬度同高低
leap v2 個腰乘托就係佢個賣點
但posh express2 2千幾全新, 好似吸引過二手leap 2, 我見上面話都千9
leap 2仲有無賣點?
功能上一張2千
一張8千
邊係咁比
你介意2手就梗係坐番1手
上官網睇, 原來leap2多好多細微野
IKEA買左張番屋企自己裝
依家有少少側埋一邊唔係好平衡
即係leap v1 plus?
完全search 唔到有關v1.5 or v1 plus 既資料
我都search唔到
但又佢又無理由呃我
最緊要自己岩坐
v1.5 呢個名係佢改的

果時leap 無分version (第一版97 年出) , 後期出廠有改良版本 (我唔係太知有幾多版) , 直至v2 2006年正式出

v1 同 v2 比就:
https://www.btod.com/blog/steelcase-leap-v1-vs-v2/
最大分別係個背位有得較

長啲唔挨落去齋平時好似無乜分別
長知識
本身想買張電競椅
但見到呢個post搞到15 16
唔知點揀好
咩原因想買電莖椅?
唔使1516
電莖椅=垃圾
買嚟晒錢
我漏咗 humanscale
都好似受大家歡迎
邊隻?
咩v2咁好賣,我上個月先起清風掃左張,宜家就無哂貨?
係呀,果日去老板話賣哂
Cool find: 人體工學 辦公室椅 Steelcase Leap for HK$899 http://hk.carousell.com/p/1002553543

點睇哩個 想買
果陣去仲有2x張
我等緊返貨
請問係咪講緊呢度? 
https://hk.carousell.com/p/herman-miller-aeron-mesh-chair-sizec-ae123awc-%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E5%85%A8%E5%8A%9F%E8%83%BD%E4%BA%BA%E9%AB%94%E5%B7%A5%E5%AD%B8%E9%9B%BB%E8%85%A6%E7%B6%B2%E6%A4%85-1003354012/?t-id=8902778_1588496442057&t-referrer_request_id=ysj-OPO036vb6u01
佢有 stéelcase leap v2  $1,280
Herman Miller Aeron 3,400
本身都想上去睇 如果係伏就唔浪費時間喇..
我淨係知葵芳有一間叫夜x王
想問ergohuman 網椅 坐左好多年其實要點洗啲網 洗車櫈用果啲泡泡 得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞