電腦椅有無推介(4)

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
有冇人知 或者 v1 同Haworth zody 比較大家會點評價
咁睇黎都要ergohuman落watchlist,反正好似好多凳都係差唔多物料都冇咩得揀,不過都要搵下邊到買好
眼見唔多 最去打去問

二手黎講算乾淨 你都要睇實物先知過唔過到自己
自己坐完先比較到

我都坐左下aeron但我鐘意leap多啲
Thanks
我屋企地方有d細有無d坐得舒服又唔晒位既可以建議下
早幾日試曬Okamura, Steelcase同Herman Miller,最好坐真係Leap同Gesture,對腰同背嘅Supoort好好多。
可惜佢Fabric面料真係好熱,夏天屋企唔開冷氣應該唔會想坐落去。

Herman Miller Aeron就唔係我杯茶,雖然好透氣就我自己坐Mesh seat坐得耐會覺得屎忽痛。Embody都係比較熱同焗。

Okamura試咗Contessa II同Sabrina,Sabrina個背支撐得幾好但佢個Ring structure用膠造,一郁會有啲聲出現,感覺無咁實淨。

最後買咗Contessa II Mesh配Cushion Seat, 個人嚟講覺得呢個配搭最啱自己喜好。
Gesture試過,配埋頭枕幾舒服,但上網睇人評價個背support無leap咁好
係,Leap會包腰兩側好過Gesture
咁都要食負皮
Steelcase無網上購買
點樣知佢係黃?
唔知佢知唔知依個post幫左佢幾多生意
Steelcase 香港要搵佢quote價後直接訂返嚟,另外佢個Showroom 要再同佢哋約時間上去
Thx 好麻煩
ergohuman標準版邊到買平?
還好喇,你喺Steelcase website留言話想要quotation佢就會將個message forward俾香港Steelcase 嘅人。
Lead Time avg. 6-8wks
追完post 見人話ifco/spxxx 貴+藍
IKEA alefjall 有無人有評價?
早兩日去IKEA諗住買張平野算,臨比錢果下屎忽痕試左依張覺得好舒服但$26xx買 Ikea 又15/16
或者有無啲差唔多樣既介紹?

https://www.ikea.com.hk/zh/products/work-chairs/office-chairs/alefjall-art-20419983
$2700買ikea 係好不智 咪亂黎吖
佐敦鋪個阿姐仲要好西
試完櫈(試咗十張八張) 唔買話諗吓先 佢就西我面俾說話我聽
俾我blacklist咗
係,所以禁住左自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞