電腦椅有無推介(4)

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
我見個個都咁講咋 無睇到有咩證據

但事實上除左實惠好似無其他店有賣緊
我係有利行試都坐到個鐵底,我懷疑係上一手坐得太耐坐扁咗
張Aeron啱啱到咗
利申矮撚,未試過就直接order size b

一坐上去真係不得了

首先個網坐舒服到仆街,配合lumbar support分咗啲力走
同之前張垃圾ikea比,Aeron完全釋放咗個腰椎同屎忽
其次係個前傾,打字食嘢都好撚爽
不過呢個姿勢唔會keep到好耐,到咁上下就變輕微後仰繼續打字
如果過程不斷設換,大部分時間坐凳,6個鐘頭都唔係點疲勞

至於好多巴打話呢張凳要坐得好四正先舒服
唔知係咪大家買到啱啱fit屎忽
我呢張坐落稍微大少少,但變相側邊舊硬膠相對唔會迫住大腿
偶爾側少少坐都無問題,而且唔影響舒適性
當然各有各感受,自己試就最好
想知巴打你地體重
間合記有leap v2?
坐緊embody,巧舒服
有呀,有得試
同new aeron比呢
會唔會坐到好焗好熱

自已唔覺焗,而且本身佢係可透氣
70kg左右
師兄們點睇I-rocks隻T05網椅
去左旺角試坐,係OK既,但唔知$4000仲有冇其他選擇
利申:唔買電競椅
巴打係加錢上balance 布料?
幾銀?想買
都係離不開
- starone-m
- rioli-m
ergohuman 依啲
二千幾,去試吓先啦

不過櫈真係要喺屋企坐返一兩日先知真係啱唔啱。我張think坐坐下個屎忽都係好頂。。。
想問如果預算$1000以下 (學生budget唔多)
係咪去睇實惠牛肺 清風2手steelcase leap v1/Haworth Zody
仲有無其他推薦?

以前求其係淘寶買張椅坐 搞到依家寒背好嚴重
你去合記試下張think(我上面有講),試完你岩嘅我900俾你,反正我都打算搏一搏買張Haworth fern全新,都要諗下點處置張think

我個屎忽真係好煩
想將電腦櫈變成可向後挨
有冇得改?
椅背死實實
好阿 我呢幾日去試下先
師兄個屎忽咁奇特
可唔可以影黎睇吓

我記得就冇,全張都係standard野,應該係最平嘅一張embody
成皮野
上個星期係清風街買左張平版Aeron
真係正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞