電腦椅有無推介(4)

1001 回覆
10 Like 11 Dislike
從各位連登仔的討論, 我得出:

<$1500:
- 實惠牛肺
- (清風2手) steelcase leap v1
- (清風2手) Haworth Zody

$1500 - $2500:
- (清風2手) steelcase leap v2
- starone-m
- rioli-m

$2500-$4000
- ergohuman

$4000 - 7000
- (清風2手) Herman Miller Aeron
- Herman Miller Sayl

>$7000
- Herman Miller Aeron
- Herman Miller Embody
- Okamura Contessa II
- Steelcase Leap V2
- Steelcase Gesture

去試坐吓呢d 睇吓個分別 舒服嘅就唔好計較價錢 對自己條腰好d
牛肺笑咗
電椅
牛肺好似有幾張 點揀好
想問巴打們知唔知清風街有冇Sayl試?
我覺得屋企用無頸枕好啲
頸攰就郁下行下拉下筋
好過枕住繼續坐
冇頸位差啲喎
似係呢張
各位手足可唔可以confirm下
個巴打想訓住睇戲喎
有冇巴打可以幫手confirm下!!
Posh Express 2 都唔錯
大約2000 - 3000蚊
Ioo 同ergohuman 標準版邊個好~
Leap 1.5係咩來頭?
買左1.5
老闆話重型啲
扶手大啲個背後啲

個人覺得1.5包住背爽過2少少

不過好笨重
2啱office多啲
你岩岩買?
唔好踢爆我
老細話1.5無得較頂背個高低,2就有,話依個係唯一分別wo
同埋扶手無前後較
我自己坐覺得已經好正
較唔較椅背個頂頂無分別
想試埋v2先決定,唔知幾時返貨
借問各位,知唔知邊度有高承重嘅電腦椅賣?

本人183cm,成120kg重
好容易坐爛凳

唔追求舒服,只追求唔爛同平
Herman Miller Embody 最高負重 300lbs
Herman Miller Aeron 最高負重 300-350lbs
Steelcase Leap V2 最高負重 400lbs

唔爛,平,好坐 三樣好難並存
如果清風街有利行仲有二手leap v2, 就比較fit 你要求
坐爛咗都無一手櫈咁肉痛
樓上po嘅posh express 2好似唔錯, 腰位乘托可以自己校
大家不停講嘅leap 2有無得咁校?
其實一般清風街返leap v2耐唔耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞