孫楊聽証會災難級表現

840 回覆
1505 Like 14 Dislike
柒到唔敢睇
睇到佢個樣陣柒味都岀哂黎
8年係上限嚟
原本佢個罪名上限4年,因重犯乘2。
個翻譯仲要英文好屎...
「尿紫楊」孫楊已成中共condom weibo中國人集體恥笑
https://lih.kg/1912618

連weibo都無人幫
個女翻譯唔係專業翻譯嚟
翻譯 : 人地問你yes no, 你只要答yes no, OK?
大媽 : 我想你比時間我講下...
翻譯 : yes 定 no?
大媽 : 我想你比時間我講下...
想你比時間我講下...
我講下...
下...
隻隻蝗都係呢種柒樣,執柒左去啦
泱泱大國都冇個似樣翻譯
新華社仲要賴孫揚問非所答係因為lost in translation
Literally 7出國際
丟人現眼
https://lihkg.com/thread/1902990/page/1
有位中國律師旁聽 寫過文
1.當時個主控官係有證件,唔係佢講既深夜黎冇證件
2.比喻黎講係類似 張搜查令 冇寫佢同個主控官名
但呢個係反禁藥組織一向做法 做過成萬次同佢個人都60次
,因為不嬲係RANDOM+突擊搜查,時間上太急唔會寫得咁清楚
例如佢個情況就係一拎雅加達運動會金牌就去CHECK佢
3.做得運動員要守反禁藥組織 rule,禁藥問題咁嚴重
唔鍾意咁你唔好參加奧運返去中國游水,冇人逼你
唔同普通人要被警察check
睇晒,其實爭拗點得一個:
個抽血護士合資格,但係無當場show到PCN, 有帶備PCN的scan picture 在手機。
WADA正式規例無要求抽血護士要authorization 証明,只是guideline 提議最好show一show專業資歷.
最後血樣本密封咗,孫團隊唔俾WADA拎走。WADA話:血佢地可以唔拎,器皿❨密封了的玻璃樽❩佢地一定要拎。 咁問題來了,密封了的血,點拎返出嚟,拎唔到嘅喎!擾擾攘,最後唔知係隊醫定孫楊整爛個玻璃樽一拍兩散。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞