連登J-POP音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
今次all time 之後唔知會唔會又走去唱jazz
maaya 我好鐘意佢隻かぜよみ同指輪
其他都唔岩聽
JUJU我喜歡believe believe、桜雨、ただいま、Door

佢有太多好歌
SINGER SONGWRITER係我最喜歡Maaya的ALBUM
佢唔算係我好鐘意個種聲 佢把聲好有感情
但我鐘意比較有多唱法既歌手

聲線我鐘意鬼束千尋個類偏中既
呢個風格我唔岩 太清新
第一首識JUJU的曲係どんなに遠くても,但自己最喜歡ただいま
everywhere呢首歌超好聽
我好似係trust in you
我仲有聽中森明菜 但我都係早幾年先聽佢
我無咁大年紀
Driving in the silence同上年的ALBUM今日だけの音楽 我都好喜歡

好喜歡Driving in the silence個氛圍
有taste
大黒摩季D歌超正,而家仲聽佢喺Being出的歌
清新
呢隻Album我最鍾意ニコラ呢首歌,Bridge超搶耳
星夢個Herman都有用JUJU的歌改編做廣東話版
桜雨、sign、願い 廣東話版
記得上個post有位巴打同我傾過BiSH
嗰時我仲未算真係入咗坑
依家入哂了
(雖然仍然覺得四眼 momoko lingling唱歌真心唔得 睇live footage有時會飛咗佢地啲part)
尋晚出咗新歌TOMORROW
幾好聽
係唔係我? my landscape 真係聽足一年
我本身有個youtube 放佢d nico 片 被人bam 左acc

tomorrow 出左啦咩??
去聽下先
我覺得佢主流後d 歌真係商業好多
但我又真係接受好多
欣怡翻個首我都忘左係邊首
sign
我唯一記得鐘嘉欣 翻左首櫻雨
想買哂aimer咁多隻碟,amazon係咪最好方法
係 仲好快送到
好似係
Aina把聲真係好正好正
My landscape咁好loop一係因為首歌本身真係好聽
二係因為成首歌主要係Aina發揮
而佢又真係交足貨
Mv同live一樣咁好聽
(雖然四眼momoko同lingling啲live相當慘不忍睹)

Btw雖然我唔會話想aina退出BiSH
但絕對好想佢出多啲solo project
呢兩首真係好好聽
https://youtu.be/xjWYz6T7HvU
https://youtu.be/a18j3AIhjXA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞