連登J-POP音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
大家覺得JUJU的歌點? JUJU的歌唔錯
實體SINGLE賣得麻麻,但大部分ALBUM/BEST ALBUM就好賣得

不過我覺得佢今次出完ALL TIME BEST之後,可以試更多元化的曲風。
最鐘意佢隻 door
首歌定Door定
成隻專輯DOOR
首歌Door
定成隻專輯DOOR
成隻都好聽

特別鐘意くちづけ
今個禮拜真係勁慘
CD賣都賣唔出
JUJU賣得唔錯
3萬唔衰
但都唔係理想
同埋佢3W已經係最高銷量
可想而知CD店收皮影響幾大
邁向四萬
其實今次都係JUJU第一張ALL TIME BEST
ALL TIME BEST都係大件夾抵食
而且根據以往的紀錄,佢的專輯大部份都賣得
くちづけALL TIME BEST都有收

其實我比較喜歡DOOR專輯版的ありがとう
ありがとう原版都好,但專輯版係作曲人做埋編曲,專輯版感動D
https://youtu.be/REtXIeSsGys

光妹新歌試聽
我頭先仲睇左套劇 首歌又係無咩記憶點
首歌一定係佢自己編埋曲
Wait for full ver
今年年尾唔知有無隻album 出到黎呢
呢段期間 佢應該有好多靈感作歌
如果唔忙湊仔既話
止住渴先
今年出可能同米津撞期
不過今年仲有LiSA 出album
唯有希望佢可以整多兩首歌黎
呢首歌搵到Keep Tryin’的影子
但唔同在呢首歌有唔少電子元素
呢首歌搵到In My Room+Keep Tryin’的影子
但唔同在呢首歌有唔少電子元素
原來呢隻無收到she 呢首
超鐘意呢首
睇黎你好喜歡聽JUJU
JUJU靠09年的一堆單曲令佢人氣回升
唔係
歌鐘意幾首
she 櫻雨 溫柔洋溢 同request 入面幾首
door 呢隻大碟

我大本命只有椎名林檎
但好多女歌手都有聽
小柳由紀 (而家獨立左希望可以出返多d 歌)
鬼束千尋(癲個時完全放棄,癲完鐘意返)
步姐(d 碟齊晒但我主要為睇mv)
宇多田 (齊,都鐘意,deep river 係向我心目中最好既一隻應該唔會超越到)
misia (avex 之後 星空的live 出到3後棄左)
mai k (album 買到over the rainbow 就無再買,最鐘意fairy tale)
倖田都齊晒既 但dna 後就無再買 曲風轉左唔岩聽了

好大路 香港又有港版既我都會買既
柴崎幸我都有佢第一隻album 仲記得送唇膏
仲有 加藤miliyah 我都好鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞