連登J-POP音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 4 Dislike

得twitter post
希望係真
光妹 有新歌叫Time, 5月8日配信
Time 係日劇 美食探偵 明智五郎 的主題曲

好想快D聽
應該係原創歌曲黎......
依排聽緊dreams come true
唔岩我聽
Uru首大碟主打歌真係紅左
前個排日日係配信榜見到佢
出道左咁多年總算有成績
avex 最多

睇下而家個ayu 2號 幾時放棄捧佢
Uru真係早就應該要紅
一路枕住都有啲人氣唔差嘅歌
但就硬係紅歌唔紅人
因為呢D就係命囉
有D歌手實力 樣貌幾好都好
都要過十年八載先有爆紅嘅機會
米津玄師都係咁樣
呢樣嘢無得強求架
老老柒柒近幾年出道嘅真係冇乜邊位啱聽
一係啲歌好悶
一係把聲冇特色
一係成隻碟啲歌都差唔多咁聽完唔知聽咗啲乜
loop緊
http://timable.com/en/event/1889677

Update 31/3/2020: SCANDAL WORLD TOUR 2020 "Kiss from the darkness" 香港場演出延期通知
鑑於新型冠狀病毒疫情於全球各地持續,為保障觀眾的健康及安全起見,原定於2020年6月21 麥花臣場館MacPherson Stadium 舉行SCANDAL WORLD TOUR 2020 "Kiss from the darkness" 香港場決定延期至另行通知 。凡經Cityline 購買門票之觀眾,可獲全數退款。有關辦理退款事宜及詳情,將儘快於Cityline網站公布。如有任何門票退款安排查詢

唉,冇得去
新聞有講
希望麻衣回復好心情,繼續做好音樂
三十歲前紅到已經好好運。
要開香檳啦
google咗,原來咁大仇口。
如果唔係 佢應該可以當年更上一層樓
至少賣多兩三萬隻
JUJU專輯首日賣得勁過東京事変
其實好正常,JUJU出ALL TIME BEST,ALL TIME BEST VS MINI ALBUM,大件夾抵食實會有著數
佢老豆真係HIHI黎
回榜呀 隻chance for you best

244位 total 28609隻
佢老豆帶動多162隻
https://www.youtube.com/user/aimerSMEJ/videos
Aimer的YouTube突破100萬訂閱!歷年歌曲完整MV公開
此次釋出的完整MV包含了:
〈We Two〉、〈Stand By You〉、〈茜さす〉、〈カタオモイ〉、〈insane dream〉、〈ninelie〉、〈Brave Shine〉、〈broKen NIGHT〉、〈誰か、海を。〉以及〈StarRingChild〉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞