連登J-POP音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
呢個version唔錯,不過原版mv再正D
YOASOBI 呢個組合好正,
可惜香港好似無咩人講
我都係第一次聽
咁多位買碟係咪多數都Amazon
佢地新歌都幾好聽
Amazon運費貴左,不了
咁用乜
買一隻真係唔抵
但係買兩隻以上除返開其實都係貴武肺價之前少少
一隻1100, 兩隻1300

利申 用DHL送
就算去hmv買一隻寄ems過嚟都係唔抵㗎
hmv買兩隻都唔抵啦,EMS貴到仆街,又慢,同埋本身個會員價都已經貴過人

唔係真係其他地方冇貨都唔會買hmv
依家amazon成撚日一堆舊碟冇貨⋯⋯跟住都係留返去日本先買
又試過新碟臨出先嚟冇貨,死死氣幫趁hmv

訂咗到出嗰陣冇貨都得結果幫趁啲細舖寄去轉寄地址空郵過嚟
咁amazon個價本身真係好有優勢
直送既話list price 9折到再加tax free就算比埋DHL shipping都平過係果邊買
tower records果啲通常都係跟個盒張紙個價賣,唔夠5000羊又冇埋tax free
咁去得日本買就唔介意嗰少少錢啦,唔鍾意買幾千円嘢退稅
以前傳說amazon直送海外唔計oricon
唔知家陣係咪

喺香港幫趁amazon就係求快咁囉雖然streaming一有就衝去聽
去日本而家都好少專登行CD鋪,一來位置問題,二來真係唔平

所以有幾次都係amazon買定填機場或者酒店附近lawson/family mart地址用部機拎
特別係有啲唔直送香港我會趁過去玩先一次過買,最多帶半卷bubble過去包好先入喼
行CD舖係樂趣啫,唔寄香港又想買嘅通常用轉寄
入喼嘅用件衫包住就算
試過幾次喺Amazon買CD,寄到過嚟個CD盒都係裂咗
有冇搵CS要求退貨再寄過

下次試下先
香水
瑛人
夜に駆ける係咪冇出過碟 得網上下載
愛理成績原來咁好
完全唔知道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞