連登J-POP音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 4 Dislike

大家繼續傾傾JPOP
絢香 第2隻 翻唱album 13/5[CD]

※曲順未定 
1. 明日晴れるかな(桑田佳祐)
2. アポロ(ポルノグラフィティ)
3. 糸(中島みゆき) 
4. everybody goes 〜秩序のない現代にドロップキック〜(Mr.Children)
5. 恋人よ(五輪真弓)
6. バッハの旋律を夜に聴いたせいです(サカナクション) 
7. ヒロイン(back number)
8. フレンズ(レベッカ)
9. ルージュの伝言(荒井由実)
その他 全10曲収録予定

好多我都未聽過原曲
淨係聽過2同5同9
FOV同絢香撞左期,難得FOV好不容易再復出
Mr Children 新單曲首日第3名

2014年比Sexy Zone斷過n次的週冠,其實而家有冇週冠已經唔重要
蘋果都cancel左,證明佢都會聽人話
UVERworld真係幾勁,除左第3張單曲斷週榜TOP 10,佢其他出的單曲主部都入週榜TOP 10
00年代出道的日本Sony歌星/組合,佢同JUJU而家算發展得最好嗰批
聽開JPop既你
請你花少少時間聽下段錄音
睇下認唔認得出咩歌吖
十萬個thanks

想搵返一首日文歌
https://lih.kg/1905211
aiko出道至今歌曲已全世界配信

新單曲難得仲賣過二萬隻同週榜第6,仍然入到週榜TOP 10,實屬難能可貴

估唔到PONY CANYON會肯放手,比佢旗下歌手的歌曲全世界配信
會唔會係覺得無事可以照開既諗法先係有啲離地?
聽落有啲印象但諗唔起咩歌。絲打睇下呢篇報道幫唔幫你?

【YAMAHA 找歌神器】幾個音符就能找出記憶裡的歌,動畫到日劇都難不倒!
https://buzzorange.com/techorange/2018/05/15/yamaha_pianosound/
連fb group都有台灣fans死頂,呆撚咗
台灣live house show cancel咗一堆喎都
重新出師珠利,心痛我林檎
今次蘋果取消LIVE,點睇
其實都預左
不過我覺得佢可能有為政治考量所以唔取消
因為政府都覺得唔嚴重,佢身為奧運其中一成員
如果咁快撲出黎取消就即係唔撐政府掛(9估)

而家取消左,唔知對佢4月 album 有無影響
而家名聲都受損,希望遲下可以修復返d國民度
又難得同柯南tieup

btw 你問我如果我有飛佢肯開我肯去
不過畢竟都係會傳染人.累到人就唔好既
同埋佢大陸都有好多fans,都怕有人感染左唔怕咁去睇live
其實佢好少同動畫合作新歌,今次同柯南合作係估唔到,但佢名聲點都受影響

佢似當年倖田的羊水事件,10年之後D人可能仲記得佢點堅持唔取消LIVE
羊水就係自己on9,個時佢紅,同自己智商差距太大
我個時都鐘意佢

今之live 都仲可以講係一個團隊
佢個人未必食晒既
我覺得取消左過一排就應該無咩既
不過都係污點
avex期間限定公開旗下藝人100部LIVE影像
https://www.youtube.com/user/avexnetwork/videos
avex為了提供新冠病毒肺炎自主管理期間的娛樂活動,自3月5日~3月31日止,期間限定免費在官方youtube頻道上公開 #倖田來未、#鈴木亞美、#Do_As_Infinity 、#大塚愛、#濱崎步 等 旗下藝人的演唱會影像,預計依序公布100部,希望能透藝人們的現場演出影像在役期間鼓勵大家。

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgtRDsudgFDAq2fLG-4_9omtbovyKubbL&fbclid=IwAR2hP78I5vUh5DFy5sUGKJN4tvJn79j0tscDGSYU52Rq5YZG42O_gfglreo
唔知有冇機會顏出呢.....一定係靚女
whiteeeen同GReeeeN又係冇樣睇
米津Tour又delay
下一個唔知到邊個呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞