連登J-POP音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有無2019下半年年好聽歌推介
majiko New EP『MAJIGEN』発売記念 YouTube Live
https://www.youtube.com/watch?v=pyetH5v76yM
milet終於準備出第一張FULL ALBUM啦
佢嘅mobile fansclub都開左
宜家可以免費註冊先
佢D碟賣唔賣得
其實都係麻麻
幾千張咁樣
但係好過賣得幾百張囉
Sony唔肯比佢出單曲
其實之前嘅5張EP
就算係單曲
只不過係好聽D咁解 收4首歌
當EP咁賣出去
如果出單曲會影響成績
出EP同Album係分開計
水樹試過單曲收4首歌,都唔計EP
咁大把人都係4首歌唔當EP啦
講到尾咪又係depends on 唱片公司
Oricon喺定義EP同單曲都真係
新碟似新曲+精選咁
moumoon的歌冇乜JPOP味
唔quote上面廢事個post咁長
聽咗幾年J-POP都唔係好明咩叫J-POP味
可唔可以舉兩首typical啲嘅出嚟解釋下

另外
moumoon紅極都紅唔起
得首sunshine girl叫做有啲人聽過下咁
作為fans都有啲可惜
雖然咁樣小眾啲貼地啲又有另一種正
小圈子歸屬感強啲
聽上去唔似Jpop, 有佢個人風格
變左好多
https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_mrFc5LAhkGGEBO3R3LvJUwNS1wLraaMP0

Get Wild 雖然係80s舊歌,但D Remix用耳機聽真係好鬼正
有冇其他Get wild remix可以介紹下

諗緊買唔買好.....
睇完個預覽覺得好吸引
但係早幾日啱啱買咗兩張bd

冇錢買
呢排好多live con
或者舊con放咗上youtube 幾正

森口博子今年6月10日會出GUNDAM SONG COVERS 2
https://cnt.kingrecords.co.jp/gsc2/

估唔到有0080 OP

上次講過,佢上一次隻碟GUNDAM SONG COVERS真係佢起死回生之作
佢喺日本樂壇一直都浮浮沉沉,上隻碟難得咁好成績,希望今次再創佳績
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞