連登J-POP音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
估唔到aiko個live 冇人
下面都set晒燈又幾靚wo
80年出道多個偶像慶祝出道40年
十幾萬人同時live好似好勁
利申冇咩點留意呢類型live人數
今年森口博子出道35週年
呢個GUNDAM SONG COVERS PROJECT對佢意義大
係得呢排先會有呢啲免費live

80年代其實唱歌冇紅過
之後做綜藝先紅
如果 あいみょん個個live都有得o係youtube睇就正
佢唱過Z GUNDAM OP 2同F91主題曲,但唔紅人
估唔到係上年突然紅返,其實對佢歌唱都係打左強心針
當年得2首入過oricon 10大
不過gundam 經典反而幫返佢
GUNDAM SONG COVERS真係賣得唔錯,而且重錄的歌都有返質素,所以係救返佢歌唱事業的一隻專輯

森口博子訪問時話過唔相信自己會入到週榜TOP 3,見佢唱歌有返信心都係好事。

F91 2首歌都好正,今次cover Z GUNDAM插曲同片尾曲,我都好期待
依家有班死忠話要推上第1
係咩我認為佢慢工出細貨仲好,其實佢唱歌都好有感情,LIVE唔交行貨

佢喺KING RECORDS都一段時間,但唔覺KING RECORDS重視佢,呢個GUNDAM SONG COVERS PROJECT都係令公司重視返佢

你覺得COVERS 2今次選曲如何
唔係gundam fans故唔知呀
早佢出道的鮎川麻弥其實冇佢咁幸運,上年同森口博子合作的合唱單曲,我認為大部份原因係森口博子上年爆紅
上隻都係佢首次入週榜TOP 3,睇下今次會唔會有奇蹟出現
嘩你subscribe俾咗$?先睇到300名 大樹
唔明可唔可以解釋下
都未必唔得
依家難聽啲講第1 有時都唔駛1萬張
免費只睇到1-50
https://www.oricon.co.jp/rank/cos/w/2020-03-09/

要俾$subscribe佢個you大樹
https://ranking.oricon.co.jp/
其實我覺得入到週榜TOP 3已經好勁,最重要係重新得到公司的重視
估唔到今次MR CHILDREN賣得咁差
不過之前佢已經斷左次週冠,所以無所謂
去到佢地呢啲殿堂級地位都無咩所謂啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞