2020 Nursing Master (pre-reg)

770 回覆
12 Like 7 Dislike
你幾時報名同interview架?
PolyU 出咗 interview?
poly 我交左reference form 但e admission都係顯示not yet submit
唔喺要俾咗錢先喺 submitted ?
我都係三月中報名
未有interview啊 係今日無啦啦email叫我交齊番啲嘢only
同埋琴晚polyu school of nursing 喺fb 突然出post宣傳呢個course 53081 好古怪
我本身以為今年唔會開到班
我3月頭報左之前都有叫我交返成績表,應該開始process d application~
其實 Poly 同 CU
你地會點揀?
有冇人知ENLS幾時有得申請
埋土終於approved?
CU最慘無hall住每日出出入入山區好慘,假如八半堂真係6點起身。
另外三年學費夾埋又貴十幾萬,不過係公院出ward學到多啲野。
聽講中大chur過poly,我諗住in埋poly假如有offer先再諗
我都喺甘諗
唔知幾時派interview offer
最近 我都收唔到 Poly 既回音
我早幾日收到poly email叫我補交official transcript 話如果我9/4或之前唔覆email就唔會selected in 1st round interview

PolyU 學費平好多 雖然有d course 同 undergraduates 上
之前追post 講PolyU 有好多 scholarships 唔難拿
唔知依加仲有冇

個人喜歡中大 但學費喺我重要既考慮
巴打係未都交咗留位費? 其實學費個方面可以借政府Extended Non-Means-Tested Loan Scheme(ENLS)
交咗 巴打你呢?
我喺咪都要借
但唔想借咁多
我都交咗,我諗住借晒還掂都係慢慢還,之前聽CU seminar個講者都話出嚟返一年工其實已經賺得返~3年學費
我個心態同你一樣
但唔想揹咁多債

巴打 我地會成為同學
知唔知幾時開始申請
有冇人知中大nursing pre-reg收幾多人
89 唔肯定
八九十
年年唔同
依個我都想知 死亡四月chur緊asgm所以未check
想問推薦信你哋兩封交齊晒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞