2020 Nursing Master (pre-reg)

770 回覆
12 Like 7 Dislike
上足5日
想問下ce eng lv2 full cert, 但dse 有eng lv4 讀唔讀到rn
有sosci degree
CUHK Nursing Master 派 interview 睇你 degree 有second hon.
唔係係HA都會俾人屌咩
nursing council 對rn有英文requirement, 唔知可唔可以用dse 英文lv 4成績 代替ce 英文 lv3 , 謝巴打
無問題啦 ~ 都喺公開試 雖然 CE 同 DSE 分別
但如果 Program 收你應該公開試成績都過到個 Nursing Council
之前好似有 post 討論過類似嘅問題
考ielts 去代替ce 同al 英文成績得唔得 英文ce 得lv3 al 得E
考ielts代替唔得,打個電話問過
Ce Lv3 / AL E 唔係本身已經ok咩?
喺呀 所以佢唔駛考 ielts
我表得得唔好
想問下如果我情況得唔得,有degree, CE full cert eng lv2, AL full cert ue e, 有dse eng lv4 ,謝謝
應該可以
Info Talk 有人問需唔需要 ielts ?
回答喺 如果喺考得好好 一定會睇
所以 ielts 唔一定要
其實今年有考番dse 英文有4 但好尷尬中文2左 我都15 16緊拎唔拎dse個成績出黎 其實我英文如果剩係用ce同al係夠basic requirement 但驚佢都睇重英文想要個成績好d 所以就諗住考ielts 考個7/7.5洗洗底 各位巴打你地覺得拎唔拎dse 個成績出黎好 英文都有個4 但中文得2
求加埋
https://t.me/Kendili
thx
我好奇 CE 同 DSE CUHK 會唔會睇成 Combine Cert .
Info. Talk 俾我咁覺 睇重 Degree Hon. 公開試正常就 👌🏾
其實兩間今個年度係唔係收曬人啦
其實佢唔會理你公開試高唔高分,但一定要meet到requirement。最主要睇咩Hon
IELTS 當時問過,基本上你大學畢業就已經唔會睇,當meet 到大學基本英文要求

同埋問過註冊局佢哋唔accept Ielts replace DSE/CE 成績,一定要考公開試meet返佢嘅要求

不過佢都有講過呢啲都係院校最終決定
其實護士註冊個陣,使唔使向nursing council 交公開試成績,如果唔使,理論上大學肯收就ok了
應該唔使
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞