今日啱啱睇矖5季breaking bad 好撚正

367 回覆
231 Like 4 Dislike
光頭佬老婆好煩
係,講緊個男人踏入中年事業無成,又要供樓供車,照顧弱智仔,對住on9老婆同佢個妹
佢一事無成嘅原因係用捉錯咗用神
根本犯罪天才嚟而且仲好享受犯罪
偏偏要就嚟死嗰兩年先敢做
其實White對grey matter有冇貢獻?定係根本完全係佢自己ff自己懷才不遇?
叮叮叮叮叮叮叮叮叮叮叮叮叮
https://youtu.be/io-t-bUkfY8

YEAH MR. WHITE!

YEAH SCIENCE!
呢套野細個睇同大個睇唔同感受
睇到後期真係好憎Walt
佢做咁多野都只不過係想滿足自己個ego同pride
明明已經賺夠 Jesse想quit又唔肯比人走
係到情緒勒索佢勒左成個season
好彩佢最尾都良心發現還番D錢比人
但都玩左人成季

Walt殺Gus之前我都仲ok鐘意佢,但到之後佢就越黎越黑人憎
仲要殺埋Mike 明明佢都已經準備收山唔撈,
仲要其實個list Lydia有
根本Lydia比起Walt 更加想個list入面嘅人死,
WW殺完阿Mike咪又係得個桔
到最尾都係要問Lydia攞名 根本就無分別
比起WW,我更加覺得Mike係想Jesse好,睇完El Camino 我更加之咁覺得

至於Better Call Saul同BB比起好睇嘅又係另一樣野
睇住jimmy點樣玩佢d con toy with the law真係好過癮

Chuck 唱完The winner takes it all之後我都開始憎佢唔落
明明已經憎左佢幾季
但竟然比一集嘅intro undo左我幾季對佢嘅恨
反而S4 Jimmy最尾原來係做戲
睇完對佢完全改觀覺得佢好冷血 完全feel到阿kim嘅無奈覺得阿kim好慘

BCS同BB真係好好睇嘅神劇
真係好想失憶一次再重新睇 比佢地震撼多一次
所以有人話BCS唔好睇我真係笑而不語
寫jimmy仔成魔之路真係唔會輸比Mr. White
同佢呀哥打官司個度精彩到
仆佢個街成日害鳩Mr white
仲要成日當佢仔咁湊
係精彩嘅
但正如阿kim所講
佢地做嘅野只不過係Tear down一個old man
Jimmy同Kim仲要借Rebecca黎過橋
之後完曬成件事Rebecca搵Jimmy Jimmy仲要反轉豬肚唔認人
起碼Kim都叫做有良知肯理下Rebecca主動請纓同佢去搵Chuck

不過都最尾睇Jimmy做番形象工程appeal番個律師牌番黎都幾好笑
Jimmy仔頭兩季受太多既苦
睇見都心酸 受盡人冷眼對待 各種既睇唔起
令佢慢慢變成Saul
頭一兩季 都唔會悶囉

老人院條主線好正
寫住Available Coming Monday
Chuck唱歌好好聽 好聽過Jimmy好多
所以我唔會憎Jimmy囉
佢滿懷真誠對Chuck
Chuck 咪又係ego , pride 作怪,妒忌佢睇死佢
(雖然佢真係不睇錯佢叫Jimmy embrace what his is)
逼到Jimmy 真係走上不歸路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞