今日啱啱睇矖5季breaking bad 好撚正

367 回覆
231 Like 4 Dislike
唔怕
大家討論下姐
個人覺得好到第五季有少少拖,第三季尾到第四季最正
頭嗰季覺得少悶
SAY MY NAME
咁講啦,佢係有對過jesse好,係有保護過佢,但其實佢既行動上只係當jesse係佢隻狗,係咁撚鳩佢,不惜一切咁暗中操控佢walt係仆街到無倫,全套戲最撚黑人憎最冇底線同賤格就係佢

佢叫jesse番黎唔係因為佢有好野想益jesse而係因為佢驚jesse爆佢大獲(hank打到jesse變豬頭),同埋佢唔鐘意gale有佢咁叻,又冇得當gale係jesse咁老點佢做呀四咋

Jesse其實係叻仔黎,佢衰喺個位就係太善良根本唔適合去撈偏,同埋太衝動,你睇佢幫mike同gus做野嗰時就知

利申成套劇最鐘意係Mike Gus Saul Brock好唔鐘意Marie Walt Jr Jane Tedd最撚憎walt同叮叮叮
breaking bad cinematography都係世界級
d 畫面靚到 ...仲要有意思
仲要不斷俾walt當垃圾咁踩到一文不值
YEAH SCIENCE
套野節奏偏慢 瞓前睇兩集一流
同埋佢覺得jane搶走左jesse,walt係個妒忌心佔有慾極強同埋極好勝既人
我都係我第一次睇bb時係ok walt既,但第二次睇憎到佢仆街walt性格極度黑人憎同仆街到冇人有,第二次睇時搞到我忍唔住一路睇一路屌仲有brock都好qq
BB我係一集駁一集追到停唔到
我睇到嬲到就爆血管
咁其實hank雖然係肥,但唔廢既
都係
但我又有啲奇怪Jeese咁善良
佢同gus去墨西哥教班友cook嗰陣為咗救gus冧咗條友
但冇乜feel bad
因為條友都唔係好人?所以佢冇自責?
但佢之前冧gale或者睇到人俾人爆頭都好sad咁
同埋gus題左佢水話有人伏佢嘛
如果冇人題佢水hank一早收皮
不嬲神劇
反而好佩服Heisenburg操蹤人心嗰種技巧
呢個反而覺得拖左d

但兩條友又大隻大盛
之前鋪到冧好多友
但俾hank揸架車咁樣搞掂
覺得廢廢地
https://youtu.be/LH9jBYiYkxg
Say goodbye to everyone
Goodbye to everyone
其實好多人miss左個point係skyler同Tedd(傻鳩)扑野時,skyler已經出左離婚信一段時間,係walt好似支那死攬香港咁賴死唔簽紙咋

利申:我都miss左係睇番人地啲discussion先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞