今日啱啱睇矖5季breaking bad 好撚正

367 回覆
231 Like 4 Dislike
可以一口氣睇埋Better call saul 1-5
佢咪主角
jesse本身同mr.white就有好大分歧啦,
一個想建立毒品王國, 唔介意愈殺愈多人, 愈搞大佢就愈開心,
一個只係想賺小小錢hea下過世, 可以賺多D又唔驅, 但又唔想殺人
你見到WW睇住個o靚仔俾todd殺左, 都冇咩感覺, 佢剩係在意賺到幾多錢, 同勢力點樣擴大, 但jesse就好在意殺到無辜既人, 特別係細路, D錢賺完都唔開心
佢對ww既感情由仰慕變到敬畏, 變到想疏遠佢

WW仲間接殺左jesse兩條女同條女個仔, 雖然jesse都有責任, 但始作俑者都係ww
最尾仲搞到咁撚大....仲同你做朋友咩
Let me die in peace
You’re god damn right
Google翻最尾一集個名先知係解血.毒.淚 唔單止劇情
連名都好有深意
睇完el camino
覺得有幕Jeese喺架車揾到支槍但又唔敢殺Todd好撚on9
同埋西部牛仔式對決又係唔知做乜
真係好感慨,臨完場都要分道揚鑣 不過White都講過jesse仲後生,好多野可以重黎,由佢為左救jesse渣車撞死果2條友果刻,可見ww係真心鍚jesse,但後尾因為自私利用左jesse,最後搞到咁收場,真係好懷念佢地當初一齊既時光
brba ending 真係睇過咁多劇入面最正,ww一切再乎既野去到最後乜都無晒,家人親戚朋友全部都無晒,但正正係佢最活在當下既時刻
呢個諾貝爾化學得獎者無後悔過揀呢條路,係正途上乜都得唔到,反而係黑道上搵到人生舞台
就算過左幾耐,個成魔歷程真係永世都記得
睇埋Better Call Saul
佢呢兩日會出season 5
X2
最撚憎佢左膠老婆
果都係睇到第三季 中,拍烏蠅果集棄過一排
點知再pick up 番之後就好好睇
呢套真係GOAT
美劇拍5季唔爛尾係好難得
GOT就係最佳例子
本身係有兩套最愛
Skylar有咩資格原諒唔原諒。一家三口層樓仲大概15年貸款,咁啱白sir就50歲剛剛好退休供完。平時阿仔返學又係佢車,得閒仲要去幫人洗車,條八婆平時兼職都無。

後來白sir去製毒唔可能同屋企人講,Skylar就成隻癲雞咁,白sir默默耕耘都仁至義盡
I FUCKED TED
其實有冇人唔憎skyler我覺得佢既行為其實合理 對住個毒犯老公喎我地睇慣mr white主角就覺得skyler煩 其實skyler都好大壓力
個妹煩好多
岩呀 中哂伏好悶
前傳
呢個Saul 同 Breaking bad 果個Saul 係2個人黎
人地就係中意bb 入面果個
你就比第2個我
講點由jimmy變saul
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞