今日啱啱睇矖5季breaking bad 好撚正

367 回覆
231 Like 4 Dislike
神劇
睇咗套電影未?交代埋後面
Chuck本身都妒忌Jimmy 口才好過佢,同埋佢覺得明明自己勁過細佬咁多,但屋企人偏偏鍾意Jimmy 多啲,同埋佢覺得Jimmy 係整死老豆既兇手 (Jimmy 偷老豆啲錢搞到老豆間鋪破產執笠,冇幾耐老豆就死咗)
Chuck 暗啞底其實一直都好憎Jimmy
唔比佢見老母最後一面已經夠閪
觀眾用上帝視覺睇完會更加覺得佢抵撚死
冇錯
覺得佢好撚煩
白sir唔係唔救佢,而係專登殺佢
最一開始 白sir 行製毒依條路 都係為左屋企
去到後面 老婆出軌 仲要拎埋佢搵命博的錢去貼仔
我係佢都崩潰
Marie衰極有限。專業醫護人員,白sir肺癌既時候尊重病人決定唔會逼佢入院治療,之後仲幫到手搵專家醫病。Hank工作期間蒙上心理陰影佢都算好有耐心解決。

睇番Skylar一家三口唔係有錢,白sir教書再去洗車供樓。佢就係屋企on99咁咩都唔做,大肚食煙,fuck ted,仲想爭撫養權

要揀我都係揀Marie
套野講乜都未就屌人唔好睇
CLS低質觀眾
On99到
佢都唔撚知有無睇哂咁多season
根本大把位已經描寫到jimmy 留露出果種古惑野同Saul 處事咪又係一樣

好多關於JIMMY既內心描寫,仲有好多個情節都反映JIMMY本身個骨子裡就係SAUL
鐘意行short cut同反社會人格
覺得自己懷才不遇係因為自己出身唔夠其他人好
根本就拍得好撚正
淨係頭幾集比Tuco 兇 果個淆底反應再縮沙講數已經同初遇White Pink 果次、比Mike 恐嚇果次一樣
偷嘢唔認個陣真係睇到好撚燥
另外Lydia心狠手辣但又驚驚青青咁款都係睇到嬲
煩已經係死罪
聽日上新一輯BCS
成日煲完一季都覺得有排等, 點知眨下眼又一年
我仲未搞清楚Mr. white 點樣落完藥再肯定佢會拎果包代糖
舖排左咁耐,形容到咁勁,諗住有場大龍鳳,點知俾Gus老點轉target(又無匯報上級),仲俾hank起無防彈衣無槍下都kill 1 重創 1。
係估唔到姐夫咁能好打
一路都係Skylar主動,又唱歌仔又整跌檯d野
第二條女死係因為Jesse唔夠料偷走,唔關WW事;
Jane死果陣WW就算想救都未必一定救得番,而且歸根究底係Jane自己high野在先
呢集我至少飛左一半,係睇最後10分鐘左右,爭d以為ww自爆
應該整場墨西哥契兄弟 vs Steve+Hank,至少俾兩兄弟衰得光彩d
之前head shot Tuco都知佢有準頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞