[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
係507底下,我自己木耳覺得除咗高音延伸好過m7 (好易聽得出)其他表現兩者一模一樣
但507推唔晒m9 個音場同低音
呢個價位單論造功係超班 暖聲底中低頻實淨
不過用2pin 耳掛位整極都唔太穩陣
耳掛整極都戴唔穩,舊膠扣唔實耳仔,條繩又算重,出街好唔方便。
大家有咩解決辦法,唔通換線?
係咪有鐵線?之前用過jh,可以tune番啱你耳型,唔知ak jh係唔係
不過你嫌條線重就唯有換線啦
如果條線太重,可以買個線夾減輕。
人聲ok?
之前用ak Michelle 爆左殼
見平買左Diana
你試下剪短粒耳膠再試下 就會發現可以做到ex1000差唔多既音場
有鐵線,但係新買返黎,bend完有時回彈,要多啲時間調整同適應
試過用黑磚聽覺得啲聲開揚同音場闊咁啲姐, 講錯sorry
你‘彎’完佢之後就梗咗架啦喎
鐵線唔會回彈,但耳機線近腔體嗰部分,表面有層保護膠,層膠bend完會有啲回彈,你攞上手試下就明,所以要多啲時間令層膠都定型貼耳。
7093 被列入戰略物資
https://lih.kg/1882208
7093 被列入戰略物資
https://lih.kg/1882208
可能你果隻新款啲有唔同,我之前用jh 13 pro v2
有冇ching玩過Final MAKE 2
無,比demo好,demo相對音場窄啲同焗啲,我嗰隻感覺舒服好多,可能run左少少時間同換左線,run左100個鐘左右中高smooth左,而家200左右,粒圈都開始變緊

其實我見鬼仔講曾經試過低頻過重,cover左中高。
最白痴佢demo 金屬外殼 但cm係膠 咁實有機會唔同聲啦
人聲偏厚 高頻延伸麻麻 不過未煲好
男聲>女聲
行左幾間都無晒Spkm現
好似得返同campfire個package。
我問埋package都唔見有
知唔知邊間仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞