[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
Thanks
咁出Post放佢隻耳機先
而家應該好難放啦 第一次出package 果陣肥花都見啲人好快賣到,後尾果啲都要係咁劈價
ching我想請教下,單元數量多寡會否影響煲機時間。動鐵一般100個鐘就ok?
哩樣我無研究呀,不過動鐵一百幾十個鐵就開始有變,反而你用乜野音樂去煲既影響會大啲吧,之前啲動鐵,基本上2-300個鐘左右就ok了。
其實佢講話N8優化聽bass guitar,你知唔知點解
Anyway,自己鐘意咪得,聽Rock/metal一流
依家仲興唔興圈鐵?
隻灰黃鸝壞壞地想升級有咩推薦
z1r咪圈鐵囉
到時試埋如果聲岩聽又放唔出咪自用囉
抵玩、夠力水、有平衡玩
個xbass 做得幾好,開左低音有明顯加乘但唔會過多
音質而家應該多d reviewer 寫可以參考,本人木耳
但唔差過自己部zx300,可能仲好d

唔知點解跟機冇rubber band 但有4粒腳膠
不過我買佢主要原因係for surface pro + 4.4mm 用,所以仲好
可惜避唔到MIC…但總好過用中国牌子…

另外佢叉電位同input 位分開,唔知可唔可以叉住用…
64 audio 旗艦都係圈鐵
有冇ching知道邊度有pioneer xdp-100r嘅套賣
mp3?邊撚個mp3呀,無人識你喎!鈴聲呀?mp3鈴聲我就識,我老豆用開喎

我得wav flac ape dsf sacd咋
咩mp3咁把炮?介紹返?
綠仙我一直用手機推,
隻機本身易推,用過DAP推分別唔太大
啱啱2580買咗ak diana 有啲心動同有多餘錢想買埋player
小弟唔聽串流 唔用國磚 係咪zx300就夠做(sony fans)?本身有諗過買sr15 但係見佢個mon打斜有啲柒budget 大約5000 有冇其他選擇
sony fans但買ak耳機
2580太抵屌忍唔到手
邊有人會比較256同320kbps既mp3,要比較都係比無損同mp3啦。iPhone 未必試得出,n3ap亦只係入門級,一切言之尚早。
想問3千內有無咩人聲推介
上面有ching提到final audio b3, campfire io,仲有宜家減價既ak diana。
不過最重要係自己用對耳試真啲。
Letgo pm問佢話1000m無晒
英京就話停左產
Dma話要訂一排
如果仙女座同HS1685TI比,邊隻人聲比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞