[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
原來有巴打早過我
仲要真係叫佢加大budget
新手想入手部dap
Fiio m9聽講性價高
唔知泥個價位仲有咩選擇
用緊campfire orion
国磚不鳥
Ching 有冇得推介下
加多幾百ZX300好過,fiio 除咗M11 pro ss叫做得幾好之外其餘都,不過都係果句,有得揀嘅話,国磚不鳥
唔該ching
如果有得用moov果d有冇推介
突發! 64出左A18s,有冇巴絲有興趣?
onkyo啲機都ok,但唔sure而家幾錢
應該都好難搵到新機 平平地千零兩千都有二手嘅
如果做cm都唔舒服過公模 咁唔駛做cm啦
D記見過仲有granbeat
Fiio不了
Fiio m9點解人地話性價比高,因為佢既硬件對比同一grade既高一班,但係只係數據上,如果哩個價位,真係執部ZX300好過,而且campfire一向易推。

但係你會短期內upgrade耳機,唔要國磚的話,就真係要上多一級去黑磚。
明白曬
但係just ear相對好似做得唔係好fit?定係因為佢係短管....我成日都要開頭調整一排先左右平衡到🤔
聽過人地話索尼大法下,黑磚/金磚推返m7/m9/z1r係最好,因為同一間廠又諗過度過
如果推其他牌子旗艦會出事,真唔真?
利申用緊jvc耳機,因為呢個理由唔敢買黑磚
都好多人話金磚推唔好z1r tim
咪又係有人買金磚夾

自己聽感先係最緊要
真係慘,兩皮野買部DAP 都推唔好
其實推唔推到,同夾唔夾要分開來講,首先要推得到,或盡推,portable的話,你買部kenn cube去推,但係聲未必會好,金磚推力有限,配Z1R,可能出來效果係最好,畢竟大法用大法器材去調音係好正常,當然又要推得好好要夾,我諗索6萬或者電磁爐最好。

至於,最貴DAP可唔可以推得好最貴耳機,哩樣唔係必然,我有黑磚同SP2000,耳機多數用N8,無可否認,SP2000推得到同推得好過黑磚,另外一隻FITEAR UNIVERSAL,用SP2000推得到,但係出來效果比黑磚差,所以我FITEAR配黑磚,N8配SP2000。

以上都係個人觀感,最緊要係信自己耳仔,唔係人人一樣。
隻耳機第一日要開到85-90先夠聲,現家開到70就夠
晚晚返屋企煲佢真係有用
M7?
現家D聲鬆返好多
鐵應該唔多要煲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞