[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
我無507答唔到你
黑磚 小墨菊二揀一啦
叉電幾日一次,入歌個幾月一次,我又覺得ok
如果真係想用大法dap,核電又唔會有機會出街叉電,係屋企用多條wmport 線 唔會煩好多,再者,用dap唔會介意入歌聽好啲
利申:手持黑磚/
本身諗緊下對係啲旗艦動圈,宜家聽落成set西裝都唔錯,有啲興趣添
係咪會攞埋3.5頭嘅推力?
唔係 因為4.4有接地 但2.5無接地要借3.5做接地
巴打用緊邊隻Just ear?
要睇個盒仔入面有冇駁
有可能純粹係用個3.5加固
入面乜都冇駁
學到野
我一開始轉玩平衡就用4.4mm
之前試過直插同用PW哩舊野,個背景黑啲同有power啲。
4.4係trrrs 5極 原本設計可以接地 2.5係trrs4極 但有無焊接地又另一件事
Listening
我都唔明點解,不過佢勁得來又唔會cover其他野

利申:SP2000
有咩驅使想買埋Z1R
淨係試聽過吓Z1R, 雖然都幾鐘意, 但長遠都係鐘意監聽音色
到宜家都未抽到時間出去試Just ear Monitor
btw, 好似好多人都講香港d Just ear demo都煲壞晒
最近買咗部cd消磁機 消一消磁再rip 但講真唔係幾聽得出分別 反而消條耳機線有好大效果 等別係高頻清晰左 整體線條感強左 三百蚊值得投資
唔知買咩好 但又有d sony 現金卷

大陸已經開賣第二代just ear...香港睇嚟暫時冇份
Good呀,個music Center都算OK正
所謂第二代係用全硬模果隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞