[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
應該sony之前借比佢 因為我記得佢得se100同grand beat 係買sp1000同sp2000 係同ect長借

搭飛機或者新幹線先見真章 好似fitear老細同van nuys老細都係拎住搭飛機同新幹線
首先要有個秘書幫你托上飛機
其實點解啲線咁以咁柒貴
好似做水魚咁
我覺得綫係真係有啲貴,寧願升級曬其他嘢先
Fitear老細無秘書 成間fitear 10條友都唔知有無 好似得8個 佢原本話買唔同dap 用黎工作用 最後自己拎咗去玩 到玩夠或者再買咗新野先放公司
比鬼佬呃好過比香港人呃
成日覺得所謂D香港牌子嘅線同大陸淘寶DIY線都係果卷原線
同樣材料人地賣400,香港牌子貼個嘜頭就賣2,000

利申:ier-z1r果條原線都唔差,無乜理由換
有無link?

台灣都係啦
咩pw賣千幾二三千
carousell 都見到
點解線咁貴 其實好多時同佢開發成本有關 因為開發一條新線 要用好多時間去試芯數 絞數 焊錫既唔同組合 仲未計有d專門做線既廠會直頭自己開發基線
我以前先得買條貴既線 不如買多隻機好過
但後來先覺得買咁多機唔換線 隻隻可能只有80-90分 倒不如買少d機 買條貴線 專攻1-2隻機 但嗰一兩隻做到100分
無錯,一條線既價值在於佢能夠提升幾多,但係player都要有返咁上下既
用緊Pioneer XDP-100R但係好似唔係幾夠推力,有冇啲咩好amp推介?
金磚
最後入手507+m7,入門玩住先
咁都係入門
想當年我入門係幾嚿水um1
如果係玩head fi同唔玩國產野,ZX507真係算係入門級,難道A55先算?咁你覺得點先算入門?
當年我第一次接觸IEM係Shure E2G,嗰陣器材無咁貴的,而且選擇唔多。
電話+ im50
買507不如買黑磚
兩者差好遠
Sorry,507加M7對我來講真係好入面,相信好多師兄應該同我一樣諗法
由iphone 原廠耳機轉nx7 pro
一聽果刻好似發現新大陸咁
算係我既啟蒙耳機
不過聽耐又爬左好多文對耳機認識多左
依家想升級

nx7 pro人聲好前好清 bass有人話唔夠但我ok
聽kpop jpop一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞