[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(91)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
2000頭 Hs 1503 al比較好?
我見啲鋪貼呢隻女毒 我比較雜食
但係鋪呢隻好似無得試
我rap rock pop都聽
不過真係要試,去多幾間,講返 budget 同鍾意嘅音色,試唔洗錢,厚面皮啲試就得

利申:試過試半日
音場同個低頻已經好重要,仲有分析力,咁當然5-6000一手計就真係唔多選擇係真既,耳機就豐儉由人啦,當然貴有貴既好,都有好多性價比ok既選擇
最緊要自己鐘意
1551cu 巴打有無試過?
呢對好嘢嚟,呢個價錢冇得輸
Ching,睇specs,黑金磚推力一樣,但係你覺得有冇分別?金磚係唔係真係大力啲?
以rap rock pop嚟講表現係咪比較適合?
聽rock pop應該幾好,呢對耳機係玩動圈,低音唔錯做得幾好,但用手機推,未發揮到佢嘅極限,近排入左部dap加4.4,聽完更加鐘意呢對耳機,新手推薦入呢對
Ak380行咩OS?
而家ier-z1r跌到一萬未?
邊有咁快 仲係 一萬少少
如果萬一都唔洗又抵玩
大廠旗艦 依個價算好保守啦
campfire io手機推得到,綠仙都應該可以,但綠仙靈敏度高,用手機聽底噪你要自己衡量。
polaris無試過唔清楚。
cu 佢嘅低音會做得更加好,有分 iron Man同 Captain 隻色,外型唔洗講,係做得唔錯呢個價位,性價比超值,但係相比下,而家 al 版就特價,呢兩隻其實都唔洗點睇價錢,2000 到 3000 呢個價位比到你嘅嘢差唔多,真係要自己試真啲,去試啦,又唔洗錢

重有,佢個好似夾萬嘅盒重有個皮盒仔,同埋 acoustune 嘅耳膠,音質都大大提升最後佢個耳機模係機械做嘅,完整性上升提高咗同失真都小啲

講到尾都要你自己去試

有無人做過 master pro 果隻adv 半模?
或者有無邊間做嘅半模推介?

利申:Sony ier-z1r
想問下AK隻diana同t9ie有冇師兄聽過可以俾啲評價。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞