歡迎想砌模型o既巴絲入黎(11) 封關呀屌你老母!!!!

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
我都唔係好知ultraman依家係點運作
之前睇Netflix 版覺得好正,跟住追埋漫畫
早排出迪加官圖果陣我仲以為漫畫會出,
但漫畫好似停左好耐無更新
新手想問刻線係咪應該買鷹嘴刀 同0.3,0.15刻線刀? 請問有無邊間模型店會有齊?
太郎有甲啦 不過唔套甲唔靚
最憎白色,手油同噴都係一樣,成日都食唔實
白色真係最撚難搞
岩岩玩果陣上完灰之後上極都係灰白色,我問D FD 點解佢地話正常
而家玩落就明,我慣左如果周圍D 色深色可以托起D 色就會用黑底,淺色就灰底 真係要好撚白就會白灰上白
有兩種 作戰思路

我想噴到 好似 special coating咁既 白色甲

或者 陰影版 消光 白色甲

應該 用咩方法?

Btw 噴筆 同 噴罐 你地推邊樣
我懶鳩,噴底灰時滴多幾滴黑色當埋陰影
有冇電鍍 噴罐
special coating你其實唔洗噴,直接上光油拋光未得

乜撚野係陰影版? max噴法?

有得簡更係噴筆
我諗起我整完隻rg nu 比個fd 睇

「嘩,好白wor,噴左咩底灰?」
「無」
「直接噴白色你唔怕甩咩?」
「原膠色黎,乜鳩都無搞只上左半光」

所以其實白色噴唔噴好講心態,你接受到原膠色既可能正正就係你追求果隻白色
應該係max噴法 果種效果

唔好恥笑我青銅級

噴筆 如果屋企細 駁個 usb充電泵 玩
有冇得諗?夠唔夠做

利申 初心者想入門噴塗
唔該巴打們
果d 19 泵補下色就ok,你用黎噴mg 應該挑戰自己既興趣 買個龜泵都無咁嬲
睇下條女係咪買支噴筆比我先

咩筆 入門正?? 田宮 群氏 岩田??型號?

龜泵姐係點?

因為我都係入廁所噴所以先要出此下策 諗USB電泵

有冇同路人分享下心路歷程

多魯基斯3 真係好撚型呀 RG太細隻 整跌件 就地板精靈
我自己就優速達果d 入門5舊水噴筆,之後轉左iwata hp-cp 用到而家 噴筆呢樣好睇自己,去pmstore 試下睇下邊把岩手感

我果陣都係廁所噴,不過濕度太高好易出事
我買sparmax, 玩左3年仲用得,宜家攞來上灰。 上pm store慢慢試。
其有心機拋光所有膠都可以好靚

有冇人知邊度仲有原色版?
想問下巴打們
純粹加深滲線位 係用刻線刀定鷹咀刀
應該要用咩SIZE
點噴架?想學
好失望
冇人留意到後面Rion.....
見到都唔好意思講啦
從新執過
多啲實紋似雲石多啲

法國每次砌黎噴都想試新野⋯
犯賤
簡簡單單鳩噴收工唔得既⋯⋯
黑底-》然後拉鬆啲毛毛狀物料包上去,可以用棉花、或毛毛公仔入面個啲,我用最幼個隻鋼棉(人地用黎省鐵用)拉幾疏自己調節。想噴黎黎雲啲,包鬆啲。想多啲清楚紋,拉疏啲包貼啲-〉上白色(要乾噴,一濕噴就痴晒毛毛)

1)唔需要均勻咁噴
2)可以一件parts逐個面黎搞,我隻腳都搞左一面拆開滿意左先噴另外個幾面
3)忌一次過上太厚,可以拆左睇睇夠唔夠色/啱唔啱心水再包番上去再噴
4)如果有啲地方唔滿意既可以就咁噴番底色係你想重做既地方,唔洗成件重噴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞