歡迎想砌模型o既巴絲入黎(11) 封關呀屌你老母!!!!

1001 回覆
4 Like 5 Dislike

係唔係用左邊果支? Alcohol based......
懶咪直接消光
懶就直接素組
Ym
如果油abs 係咪要噴咗下面嗰罐 再去上底灰??
我用mr hobby,乜原來有分
mr hobby同雙星都會溶到AV油, 不過varnish我以為係resin, 問題係未乾透?
估唔到連水貼膠水都有咁樣分
不過我諗應該係層光油未乾透,等我過幾日再試下
好好多喎

搵咗幾日
最後都係Y M最齊貨

咁樣應該

噴到大部份基本簡單嘅金屬色了嗎??

我另外重有支 油性 消光 同 光油 for last 先噴

唔該爽巴

家下等埋支 岩田neo 到女友屋企 就玩得

設備應該夠?
Cls 噴左av油

上水貼
唔可以用 雙星d 水貼softer 同水同膠水??

咁點算好
liquid gold好似只可以掂99%酒精?掂到其他嘢好似會變啞咗
利申無用過
噴硝基光油上去cover水性油
其實賣廣告無問題, 好多人都賣架喇
但好心認真少少做起左個朵先學人賣廣告啦
開頭啲基本功教學片全部都求求其其, 唔識爆肚又唔plan下先拍片
https://www.youtube.com/watch?v=T8J0zSb6PN4&t=4s
https://www.youtube.com/watch?v=4nU5Lte-SKk
人地鬼佬都有賣廣告, 但啲製作真係高班好多,
唔係話羸過下比賽就叫做有朵架嘛,
其實砌模型咁多功夫真係要好有心機耐性先搞得掂,
一個咁有心機耐性既人反而搵食野既就無心機搞
到底鏡面電鍍要點噴出黎
姐係 av油 上水貼 應該要有咩 設備

要 買返av油既 水貼膠水 ?定 上左水油 要補上 硝基光油或消光 先上到水貼?

因為初初素組 係用雙星水貼膠水

多謝指教真係太新手
其實一個好老師未必要真係好勁好勁
但至少知無不言、言無不盡
佢有啲野真心唔知又好特登唔講又好有心誤導又好
咁樣真係唔好做咩教室
你噴返硝基base嘅光油,阻隔咗層AV油同膠水直接接觸,咪可以用返雙星水貼膠水
其實無睇過佢啲片,想知佢點誤導
乜Q都話「好易用」 「無難度」
又講到好似市面上得佢介紹個支得咁

我知受人錢財替人消災
但我就係克人憎唔順佢超
支持繼續狙擊,我只係鍾意睇人仆街嘅仆街

有無人用過呢套野 係咪咁堅 賣成360$
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞