歡迎想砌模型o既巴絲入黎(11) 封關呀屌你老母!!!!

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
睇你點唔靚法,白化既就可以磨返正常佢。不過如果凹左就點磨都係凹,你要用筆刀批再磨先得。我自己就220 開始磨到上800,懶你可以400開始磨
消光係遮唔到磨痕,得既就唔洗水補土啦
戰暴勇氣紋用邊隻白色噴好
同埋我覺得手腳原件隻橙色都ok,但唔想望落咁膠
係咪就咁噴消光都可以
剪得唔好
仲有少少突出黎
但鉗又剪唔到
應該點做
每次用完都會拆針抹下架
但未用完想轉色 谷成4,5次槍仲有色 頂唔順要拆黎洗 發現啲油有流去後面 姐係圖既J,T果啲位 所以覺得奇怪
youtube睇人噴都係谷兩三次槍已經好乾淨
如果係咁嘅攞枝筆去PM問吓? 專業嘢比返專業人士處理好啲
我都search過pm既facebook post 有話可能係 H 果個位出事
有幾會先過去 唔近自己果頭
而家唯有盡量傾斜個筆頭向下多啲 琴晚試過咁就無事
你記得帶口罩同勤洗手消毒去邊都唔係太驚嘅姐
真係咁驚咪留係屋企
筆刀批
磨到1200-1500應該ok既
你搵啲廢框廢件試下收唔收貨先囉
凹既話搵膠溶左啲框再填返個凹位之後打磨
https://youtu.be/uVHwJBwC9o4
第一
你個制有冇油?
經常滲油去氣伐就係H出事
反之就冇
第二
你谷完槍你係倒走大部分先噴番出黎定齋噴晒啲洗筆水出黎?
第三
成撚日拆筆,PM store等會多謝你又一支打柴多謝幫襯
1.個制有油呀
咁遲下買過個H先
2.倒左起碼一半先噴剩低果啲
3.見唔乾淨嘛 又唔想攞返支大陸野噴
唔知係到問得唔得
近排想買隻壽屋囡囡返屋企砌
普通素組
如果噴消光
全隻噴定皮膚位眼位唔噴/用半消光好啲?
倒晒佢
其實除左平面之外我大份部水口都慣左剪果陣留少少水口,之後用細號水磨走佢,咁樣個水口就會最靚
搵唔返之前個留言,我post 多次
睇圖應該明既啦,消完光再上Uv 膠水
呢枝好嘢黎, btw以前舊包裝(未係黑色樽) 個陣枝嘢開咗一排之後會漏到成個袋都係
我乜都唔知,我係覺得好撚貴,同埋個UV好似多舊魚,照完入面都唔撚乾
佢跟個枝UV燈照十世佢都未乾 我係用鴨記另外買個D紫外光燈照
我覺得佢主要係for 你照乾面果層等你唔好痴到塵姐

上網搵得返舊版個隻, 佢個樽耐咗會爛跟住漏到成個袋都係
用咗鴨記買個枝照可以照到佢完全乾哂, 會好似多咗塊透明膠係上面咁, 又或者簡單啲好太陽個陣拎出去比太陽照吓佢
呢隻最大問題真係出左𠝹真係好撚煩,隻膠半軟磨到想喊
Thanks巴打
我見到有m-04r/m-05r
係咪同一樣野嚟?

我自己係先落一大pat落去再揾牙籤整形,乾咗之後有漏位嘅再加上去
咁我唔清楚,個陣去買啲人只係同我講入面枝嘢換咗樣,我而家係用緊05,過咗幾年都無爛同漏嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞