歡迎想砌模型o既巴絲入黎(11) 封關呀屌你老母!!!!

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
逆向思維處理
例如今次"爆熱"兩個字係凸起,
就成個位噴晒金色
乾左之後成個位噴黑色, 然後抺走"爆熱"兩個字啲黑色油
咁就個底黑色, 凸出黎嘅字仲係金色
屌 又跌件 搵唔返
第一隻全塗裝
壽屋啲囡真係要砌好耐

貼紙已經夠靚
有冇巴打知道fa zz ka幾錢?
FB見到有人話貓店728, 不過應該賣晒了, 通販, 唔急玩就等下啦
早知今日去買
初音而家有專用頭髮色已經好好,果陣溝死人
好撚正
俾我玩真係噴噴下油忍唔住走去噴個精
巴打睇波睇得好仔細
上面巴打好清晰, 不過可能漏左一點,
噴係面果層黑色要係琺瑯油黑色,
而底果層金普通金就OK( gaia,mrcolor,etc)
由於底係金油, 面係黑琺瑯油, 你用白電油/solvent 小心抹走"爆熱"上面啲黑色, 就會露出"爆熱"底果層金色而唔會抹甩啲金色
成張爆熱車上去 用牙籤壓下啲黑色位就搞掂啦 肉眼分唔到架
想問一下噴罐透明紅嘅技巧同建議,小弟用銀做底試左兩層噴完都仲係睇到底銀色同搞到有啲位深色有啲浅,想問一下大家有無咩心得可以分享下預左重噴銀底再上 Thank you
sor 冇講到咁重要嘅一點
其實我都係之前睇過上面gameplayhk 段示範片
你意思係本身件係銀色,然後你噴咗兩層銀色之後仲睇到原本零件隻銀?
其實我覺得佢似轟雷cosplay緊初音多過佢係初音
原本件件係紅色,我上左一層銀,再上兩層秀明紅
想玩金屬紅? 係既話金色會好過銀色,因為金色是暖色,銀色是冷色
暖色出個紅色會好D
咁你透明紅一定會睇到底嘅銀色??定係我理解錯
不過如果有啲位深淺色有出入可能係你透明紅噴得太厚,啲油積聚哂係邊緣位所以深色咗;最好分開好多次薄噴,同每次都等佢乾咗先再噴新嘅一層上去,確保唔好有積油情況發生,應該唔會再有深淺色有出入嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞