歡迎想砌模型o既巴絲入黎(11) 封關呀屌你老母!!!!

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
壽屋D囡如果你要補膚色,第一你就係要解決左面既問題
一陣D手手腳腳噴完同個樣唔夾色你就仆街
當然你可以用特典 / 洗眼大法噴完再用水貼痴返對眼
我自己玩開MD同FAG,除非必要都唔會噴返D膚色 (特別係大脾,噴完厚左一郁包你比條底褲刮甩刮凹)
基本上我做完無縫再用舊化粉打完陰影就夠,唔洗好似gk咁搞
上網睇d人去12蚊店買化妝品直接上粉素體加色就算,都幾好睇。
補多少少

果陣噴過,不過發現效果唔大就無再噴

基本用舊化粉打完陰影就夠,個人魚條打完都好出
用咩 掃

手塗?
why not both
舊化粉打完係咪都要噴消光?
平時剩係素組滲線消光
sorry表達得差,呢堆噴既
但之後detail位會筆塗
我都怕唔夾色
我只係想補返Pat Pat一d色 你都知壽屋d分色有幾好架啦
啱啱砌緊隻 rg 叉骨,屌佢個頭嘅部件細撚到
對眼差d比地板精靈食左
想玩下 RG 但真係怕 D件太細 唔方便
地板精靈一食 真係會唔開心成日
咩係地板精靈?我覺得RG幾好喎 細細部 但係啲分件好精細 唔會hea你
啲件跌落地下,地板精靈就會出黎拎走佢
佢心情好先會比返你
MD還好,FAG補到想喊
我試過唔見咗成塊面個個件
搵唔返
如果係透明嘅細件,真係唔駛旨意搵到
有時係你跌第二件
第一件就會搵得返
新手一個,砌都好少砌,想學上色
如果一開始唔想買晒d器材先發覺唔岩玩,有冇地方可以買一盒模型借器材試玩?
因為睇到一d噴油場,但係唔sure 可以租借,同埋都想問下高手點樣噴
出面好多租場噴,噴筆油,自備
關於地板精靈…我試過唔見件然後飛左去張床上面
我現在開工會墊塊膠係枱面,我自己用好多粒粒的防滑膠。跌件落枱面都唔會彈起飛落地下。
陸高有沒十年
pm store, 睇返第一頁

利申:打手
我砌左廿幾年都未遇過地板精靈
我經驗係一定要聽聲,大概知彈左去邊就會易搵到

我1/60 都唔見好多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞