歡迎想砌模型o既巴絲入黎(11) 封關呀屌你老母!!!!

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
銀色+透明色就一定靚過你直接買金屬色,不過要小心因為透明色會因此噴既厚度而有所影響 所以力水就得唔好就會噴到D件 件件唔同色
其他水性我唔知, 但係唔好買AV隻透明色, 出黎效果唔係個回事黎
搞到我好撚驚

今日賣泵比 我個叔叔 同我講: 你玩水油呀?
:你玩得掂水油 燒基油就輕鬆嫁啦

咁我新手都係買 亮黑底+金屬色算
噴油最易出事就會衰心急,買多D膠匙羹試左色先噴會好好多
慢工的確係出細貨 我第一部GUNDAM 而家睇返噴撚到好似屎咁
terminator T-800
100%油
新手一問 應該貼哂貼紙先 定噴消光油先?
貼紙 冇所謂
消光 同 光油 都係顯眼
貼左先消囉

除左水貼
邊隻油
thanks 巴打
新手咪直接金屬藍。
岩岩開始未慣好易噴穿埋下層。
不過水性好似唔會
K color
k color, AV, citadel 以發色同好用黎排,你會點排?
thanks!
普通色的話個人覺得k color好少少少少(純粹好憎AV air個陣味)其實差唔多,係AV淋啲⋯citadel色水唔啱口味冇用過
水性電鍍的話,唔洗睇,K color贏成條青馬大橋
咁硬度呢?
普通色黎計k color 會唔會無av 咁易刮得甩?
定呢個係水性油既硬傷黎?i.e. 即係無溶劑既情況下都唔可能有油性油咁實?
等等
等我係街搵完口罩番屋企括下有兩年歷史既Kcolor普通色塗層
壽屋有時懶好心幫人上定色,有無巴打知果d 油用咩可以擦甩佢
想問下大家有沒MG嘅好推薦?
新手砌完幾隻
都係鐘意MG
想問下Z/Wing zero嘅MG好唔好?
唔該
巴打你嗰邊都要小心d
甩毛除左用軟膠羽毛(容易黃) 之外,其實整體都唔差,比例都幾好既
但係因為始終係舊模,所以骨架既位唔多,而且可動以而家既standard 黎講係一般
等緊mg白zz review好期待
我諗可以寫定都得︰可動近乎零
我見gundam base個youtube有實物睇呀
著哂裝真係企係度
呢樣就梗,想知d新規武器細節點樣,本體應該同zz差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞