歡迎想砌模型o既巴絲入黎(11) 封關呀屌你老母!!!!

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
仆街
槍又整好,泵又整左
點解我噴灰都係起泡泡
原本以為之槍仲漏氣,但洗走個杯時又見到入面好多白粒粒,會唔會係我裝灰個樽用得太耐甩左d乾灰落去
你到底用咩開灰
ipp用佳亞t07 開
襯呢排home office 終於把心一橫買左個sparmax 泵(之前用龜)
想問下如果下面呢個窿如果唔會長期駁喉,係咪最好封左佢?搵咩封好呢?
去上海街果類配返個頭
我勸你用番ipp自己thinner開....
個個話係油性就通用
有咁理想就好
只要廠加啲野入去係只有佢既配方既thinner先溶得透徹
你就奶野
生意佬邊會死錯人
慳埋呢啲對成品有直接大影響既野冇意思......
我銼砂紙鉗等我因器材柒衰左補救仲易
你因貪平溝thinner用噴衰左啲色(猶其啲特別色)要搞就麻煩
ipp唔係想慳,係成日沒貨!
得一個批發,一入貨就沒咁濟。
用埋呢傳轉返gaia算。
不過有事都唔係為貪平,真係沒位放咁多thinner, 打開櫃桶mr hobby, gaia, e7, modo, ipp, 隻隻專用十間屋都唔夠放
呢噴油係咁既啦 豉油貴過隻雞
不嬲都係
買隻MG 既錢平過我買油好多
灰就專一啲啦⋯⋯
我用Modo用aldcad灰(唔洗開)
色就可以量少個隻就買細樽啲既thinner
最衰mr hobby冇成L買
灰都係專一ipp, 不過成日沒thinner.
果d色來姐
想問吓Bandai有無出過08MS小隊架指揮戰鬥車,定係得副廠有出?
其實應該貼咗補色貼紙先定噴光油先
google見到兩種都有人做, 雖然大多數係講緊消光而唔係光油
有冇人訂咗pg 完美突擊?
砌過幾隻rg冇砌過mg
一吓上pg會唔會好難砌
醫護

投票時間至1600🟥

要6000會員投票呀‼️‼️‼️‼️
快啲出黎啦‼️‼️‼️

———————————————

【延長醫護罷工計劃投票】
投票截至今日下午四時
只限會員
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_VSITn5RwMPGSP36LWB06DYnns4wnLlsHi2-PBumry03GHw/viewform
thx
出街搵搵先
訂左隻rg
其實而家發覺好似on9左 分開買突擊同空中霸王好似重好
淨車都有
其實bamdie d 野只要你有耐性同恆心,又跟實說明書係唔會難砌
乜野貼紙先

噴消光後貼水貼只可以話係猩猩打飛機
好好J
有無巴打可以教路
溶劑系水油先會溶返

AV油係乳化系水油, 無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞